tymon373 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Witam mam problem z pre sense, mianowicie przy każdorazowym uruchomieniu samochodu pokazuje się komunikat audi pre sense ograniczone, system jest całkowicie sprawny, radary są dobrze skalibrowane, przypuszczam że może być to problem z kodowaniem i stąd moje pytanie czy macie jakieś rady co mogę z tym zrobić lub jest może ktoś z okolic warszawy kto podjął by się tematu
tymon373 Opublikowano 11 Listopada Autor Opublikowano 11 Listopada W dniu 28.10.2024 o 15:54, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan . Log WAUBNCF50KA093675.txt
Muskel1 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Grzebałeś coś w kodowaniach? czy skąd to przypuszczenie? Auto było tak rozwalone, że nie widać na zdjęciach, czy auto miało z przodu radary (ACC). Masz radary?
Lukaa5 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada chyba coś nie pykło z konwersją usa do eu ? Napisz czy tak kupiłeś czy stało się ostatnio .
Muskel1 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Rzuciłem okiem na kodowanie sterownika 17 i tak na początek, możesz w bajcie 0 deaktywować bit 0, następnie zaryglować auto pilotem na 15 min. aby sterowniki na nowo wystartowały, po czym sprawdzić czy działa.
tymon373 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada W dniu 11.11.2024 o 20:18, Muskel1 napisał(a): Grzebałeś coś w kodowaniach? czy skąd to przypuszczenie? Auto było tak rozwalone, że nie widać na zdjęciach, czy auto miało z przodu radary (ACC). Masz radary? nie z przodu nie było radarów, przynajmniej tak wynika z mojej wiedzy z dekodu vin i tego ze nie ma tempomatu aktywnego
tymon373 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada W dniu 12.11.2024 o 05:11, Muskel1 napisał(a): Rzuciłem okiem na kodowanie sterownika 17 i tak na początek, możesz w bajcie 0 deaktywować bit 0, następnie zaryglować auto pilotem na 15 min. aby sterowniki na nowo wystartowały, po czym sprawdzić czy działa. zaraz wrzucę i dam znać czy jest git
Muskel1 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 2 minuty temu, tymon373 napisał(a): nie z przodu nie było radarów, przynajmniej tak wynika z mojej wiedzy z dekodu vin i tego ze nie ma tempomatu aktywnego Błąd w sterowniku 17 16777089 - Magistrala danych U1121 00 [00001001] - brak informacji [Tip-TNF 193052] informuje o tym, że sterownik 17 nie otrzymał informacji od ACC.
tymon373 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada (edytowane) W dniu 11.11.2024 o 20:32, Lukaa5 napisał(a): chyba coś nie pykło z konwersją usa do eu ? Napisz czy tak kupiłeś czy stało się ostatnio . kupiłem auto już sprowadzone z tym komunikatem, poprzedni właściciel robił to u kogoś kto miał jeszcze mniejsza wiedze ode mnie, kilka rzeczy już naprawiłem ale tutaj nie mam pomysłu Edytowane 14 Listopada przez tymon373
tymon373 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada 12 minut temu, Muskel1 napisał(a): Błąd w sterowniku 17 16777089 - Magistrala danych U1121 00 [00001001] - brak informacji [Tip-TNF 193052] informuje o tym, że sterownik 17 nie otrzymał informacji od ACC. tutaj dekod po vinie, na moje nigdy nie było w nim radarów WAUBNCF50KA093675.pdf
tymon373 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada W dniu 12.11.2024 o 05:11, Muskel1 napisał(a): Rzuciłem okiem na kodowanie sterownika 17 i tak na początek, możesz w bajcie 0 deaktywować bit 0, następnie zaryglować auto pilotem na 15 min. aby sterowniki na nowo wystartowały, po czym sprawdzić czy działa. Właśnie przyszedłem po około 20min i dalej to samo
Muskel1 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Wgrałbym flash do kaymery i przy aktywowałbym rozpoznawanie znaków.
tymon373 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Wgrałbym flash do kaymery i przy aktywowałbym rozpoznawanie znaków. niestety nie mam vcp a jak się orientowałem to dobrze sobie liczą za coś takiego
Muskel1 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada A takie podstawowe pytanie, czy w MMI w ustawieniach aktywowałeś Audi pre sense?
tymon373 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): A takie podstawowe pytanie, czy w MMI w ustawieniach aktywowałeś Audi pre sense? Tak, tak jak wcześniej pisałem pre sense działa fizyczynie bo nawet dzisiaj mi hamował i jest włączony w mmi
Muskel1 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Kodowania sterowników 17 oraz A5 są moim zdaniem też poprawne.
tymon373 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Kodowania sterowników 17 oraz A5 są moim zdaniem też poprawne. no to nie mam już pomysłu, byłem u gościa który zajmuje się parametryzacją kamer i radarów i powiedział mi że fizycznie wszystko jest git i coś jest z kodowaniami prawdopodobnie, nie wiem na ile mu wierzyć, ale przecież jak nie byłoby połączenia z jakimś modułem to byłby komunikat o audi pre sense usterka a nie obecnie ograniczone
Rekomendowane odpowiedzi