Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwne anomalie ogrzewania wnętrza w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

szwankuje mi od dłuższego czasu ogrzewanie wnętrza. Niezależnie od ustawienia na klimatroniku (taki z przyciskami i dwoma ekranikami kwadratowymi) dmucha mi z nawiewów środkowych... I co gorsza, nie dmucha z nich ciepłego. Gdy ustawię nadmuch na szybę, to leci ciepłe powietrze prawidłowo, a głównych nawiewów nie, takie letnie. To samo, gdy ustawię na nie nawiew. Czy to może być wina jakieś uszkodzenia klap kierunkowych, które nie dość, że nie zamykają w ogóle nawiewu na kabinę, to nie wpuszczają też do niej ciepłego powietrza? Tam są 2 silniczki, jeden który reguluje klapę oraz drugi, który w ogóle włącza ciepły nawiew. 

Co powinienem sprawdzić i w jaki sposób się do tego zebrać? Muszę rozbierać pewnie tunel środkowy? Ma ktoś może namiar na jakiś filmik instruktażowy?

Mam nadzieję, że nie muszę wyciągać całej ogromnej konstrukcji, jak to na tym filmie... 

Opublikowano

Najpierw podłącz pod kompa, wykonaj pełny auto-scan i go tutaj wrzuć.

Opublikowano
10 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Najpierw podłącz pod kompa, wykonaj pełny auto-scan i go tutaj wrzuć.

Zapytam znajomego, czy mógłby mi z tym pomóc, ale jeśli nie, to nie będę miał jak tego zrobić... :(

Opublikowano

Póki co możesz odczytać błędy na panelu klimy.

Opublikowano

image.thumb.png.dad29f379d98012733bae009325b3149.png  

Opublikowano

Czy możliwe, że ten stały nadmuch z deski rozdzielczej, niezależnie od ustawienia nawiewu góra/środek/dół może wynikać z tego, że gąbki które były gdzieś tam na klapach już dawno sparciały i wyleciały w ostatnich latach przez nawiewy...?

image.thumb.png.dad29f379d98012733bae009325b3149.png