Vendeur Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Cześć, szwankuje mi od dłuższego czasu ogrzewanie wnętrza. Niezależnie od ustawienia na klimatroniku (taki z przyciskami i dwoma ekranikami kwadratowymi) dmucha mi z nawiewów środkowych... I co gorsza, nie dmucha z nich ciepłego. Gdy ustawię nadmuch na szybę, to leci ciepłe powietrze prawidłowo, a głównych nawiewów nie, takie letnie. To samo, gdy ustawię na nie nawiew. Czy to może być wina jakieś uszkodzenia klap kierunkowych, które nie dość, że nie zamykają w ogóle nawiewu na kabinę, to nie wpuszczają też do niej ciepłego powietrza? Tam są 2 silniczki, jeden który reguluje klapę oraz drugi, który w ogóle włącza ciepły nawiew. Co powinienem sprawdzić i w jaki sposób się do tego zebrać? Muszę rozbierać pewnie tunel środkowy? Ma ktoś może namiar na jakiś filmik instruktażowy? Mam nadzieję, że nie muszę wyciągać całej ogromnej konstrukcji, jak to na tym filmie...
Muskel1 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Najpierw podłącz pod kompa, wykonaj pełny auto-scan i go tutaj wrzuć.
Vendeur Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2024 10 minut temu, Muskel1 napisał(a): Najpierw podłącz pod kompa, wykonaj pełny auto-scan i go tutaj wrzuć. Zapytam znajomego, czy mógłby mi z tym pomóc, ale jeśli nie, to nie będę miał jak tego zrobić...
Muskel1 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Póki co możesz odczytać błędy na panelu klimy.
Vendeur Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2024 Czy możliwe, że ten stały nadmuch z deski rozdzielczej, niezależnie od ustawienia nawiewu góra/środek/dół może wynikać z tego, że gąbki które były gdzieś tam na klapach już dawno sparciały i wyleciały w ostatnich latach przez nawiewy...?
Rekomendowane odpowiedzi