Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana przycisków kierownicy w Audi A4 B9

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zamierzam wymienić przyciski kierownicy z zwykłych na te multifunkcji żebym mógł otworzyć mapę na fis. Pytanie mam takie czy podczas demontażu poduszki kierownicy warto odłączyć akumulator? Gdzieś też czytałem że po odłączeniu akumulatora będzie trzeba potem nauczyć samochód jazda próbna kąta skrętu.

• Rozwiązanie
Opublikowano

Przy pracach związanych z poduchami zawsze zalecane jest odłączenie aku, następnie odczekanie 30 minut i dopiero demontaż. Możliwe, że trzeba będzie po tym przyuczyć czujnik kąta skrętu.

Opublikowano
17 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Przy pracach związanych z poduchami zawsze zalecane jest odłączenie aku, następnie odczekanie 30 minut i dopiero demontaż. Możliwe, że trzeba będzie po tym przyuczyć czujnik kąta skrętu.

Jeszcze mam pytanie czy do przyuczenia czujnika kąta skrętu potrzebne będzie jakieś kodowanie ?

Opublikowano (edytowane)

Po odłączeniu aku , nie trzeba adaptować czujnika skrętu .

Wszystkie szyby powinne być pozamykane , dzięki czemu odejdzie ustawianie pozycji końcowych.

Edytowane przez Lukaa5
Opublikowano
Godzinę temu, CinekAwP napisał(a):

Jeszcze mam pytanie czy do przyuczenia czujnika kąta skrętu potrzebne będzie jakieś kodowanie ?

Nie trzeba nic kodować. W niektórych modelach trzeba wykonać jazdę próbną z kręceniem kierownicy w obu kierunkach. To wszystko.