Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Konwersja systemu SOS z USA na EU w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy temat konwersji systemu SOS z USA na EU jest już może opracowany?? jak to ogarnąć sensownie jeśli auto przyjedzie z USA z błędem SOS??

Opublikowano

Niema konwersji dla tego modułu jeżeli jest błąd można go poprostu wyprogramować a jak się chce mieć aktywny SOS trzeba kupić moduł europejski

Opublikowano

wymiana modułu na europejski załatwi sprawę?? a jednostka nawigacji zostaje USA? wiadomo po konwersji na EU

co do wyprogramowania to chodzi ci o odłaczenie wtyczki, wyjęcie bezpiecznika i wykodowanie??

Opublikowano

nie mozna odpiąc modułu w polifice bo w nim jest BT i GPS

Opublikowano (edytowane)

ja mam przedlifta 2019

u mnie siedzi moduł 4K1035283C

Edytowane przez marcin_o23
Opublikowano (edytowane)

Podpowie ktoś gdzie się ten moduł znajduje? w sedanie

Edytowane przez marcin_o23
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, marcin_o23 napisał(a):

Podpowie ktoś gdzie się ten moduł znajduje? w sedanie

W bagażniku po lewej stronie przy łączeniu z kanapą

j949.png

Edytowane przez turzol
  • Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Da się ogarnąć bez wymiany modułu na Europejski również. Wymiana karty SIM w module Telmatic na europejską. Wtedy również działa całe My audi sterowanie pojazdem apka USA

Edytowane przez Johnu
Opublikowano
2 godziny temu, Johnu napisał(a):

Da się ogarnąć bez wymiany modułu na Europejski również. Wymiana karty SIM w module Telmatic na europejską. Wtedy również działa całe My audi sterowanie pojazdem apka USA

Większej głupoty nie słyszałem od dawna 

Opublikowano

Możliwe że nie słyszałeś, ale mogę Cię zapewnić że tak zrobiłem i działa.

Opublikowano (edytowane)

co mogłeś zrobić jak tam fizycznej karty niema a jest esim wiec o jakiej wymianie karcie sim my mówimy jak tam niema żadnej karty sim  , pokaż użytkownikom forum jak działą aplikacja myaudi w aucie z usa w polsce 

modul telematyki ma wewnętrzną karte sim esim i szuka sieci  amerykańskiej Verizon , europejskie moduly  Cubic Telecom. więć oświeć nas o czym mowa

stan paliwa

otwieranie zamykanie

image.jpeg.952403c5975e773a64a7422e70beda73.jpeg

Edytowane przez Deniro
Opublikowano (edytowane)

IMG_20250123_202329465_HDR~3.jpg

IMG_20250123_202422146~2.jpg

Messenger_creation_DE7C30B4-2F1E-4CA0-AB87-0CE402D4E259.jpeg

Messenger_creation_F37D8285-C8E5-4A8B-B716-78D85708DAEE.jpeg

Na chwilę obecną siedzi karta t mobile, ale w tym tygodniu będę testował kartę która ma ważność 10 lat bez doładowań. Połączenie SOS jest aktywne po naciśnięciu przycisku, podaje współrzędne auta, łączy z centrala Audi.

IMG_20250128_103431661_HDR.jpg

54 minuty temu, Deniro napisał(a):

pokaż użytkownikom forum jak działą aplikacja myaudi w aucie z usa w polsce

To w najbliższym czasie bo jestem na etapie dodawania mnie jako Primary User w USA. bo wcześniejsze próby skończyły się zerwanie kontaktu. Ale oczywiście jak to zrobię to dam znać

WWW.AUDIWORLD.COM

tutaj wątek z działającym SOS,  my Audi z USA tylko był wymieniany moduł. 

numer mojego modułu.::

4K1 035 283 C

Link do forum na którym się ogóle opierałem z tematem

https://carmasters.org/topic/46053-sim-e-tron/

Edytowane przez Johnu
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Johnu napisał(a):

IMG_20250123_202329465_HDR~3.jpg

IMG_20250123_202422146~2.jpg

Messenger_creation_DE7C30B4-2F1E-4CA0-AB87-0CE402D4E259.jpeg

Messenger_creation_F37D8285-C8E5-4A8B-B716-78D85708DAEE.jpeg

Na chwilę obecną siedzi karta t mobile, ale w tym tygodniu będę testował kartę która ma ważność 10 lat bez doładowań. Połączenie SOS jest aktywne po naciśnięciu przycisku, podaje współrzędne auta, łączy z centrala Audi.

IMG_20250128_103431661_HDR.jpg

To w najbliższym czasie bo jestem na etapie dodawania mnie jako Primary User w USA. bo wcześniejsze próby skończyły się zerwanie kontaktu. Ale oczywiście jak to zrobię to dam znać

WWW.AUDIWORLD.COM

tutaj wątek z działającym SOS,  my Audi z USA tylko był wymieniany moduł. 

numer mojego modułu.::

4K1 035 283 C

Link do forum na którym się ogóle opierałem z tematem

https://carmasters.org/topic/46053-sim-e-tron/

No i widzisz piszesz rzeczy o którym nie masz pojecią temat króry wysłałeś nie dotyczy modułu montowanego w A4 B9 - tutaj jest EIM , druga sprawa samo uruchomienie LTE nie pozowli ci na uruchomienie apliakcji myaudi z dwóch fundamentalnych powodów

- Brak KEY KODE czyli klucza audi connect ktorego nie otrzymasz już nigdzie

-Brak zarejestrowanego nr VIN w europejskiej bazie

-W modelu B9 FL jest moduł 4KE który nie posiada fizycznego ukłądu SIM

zakładam że masz jeszcze B9 przedliftem jeżeli uda ci się wszystko ogarnąć dopiero napisz ludzią ze dziala możliwe że ta drogą z europejskim modułem + wsparciem ze storny USA byłoby to możliwe ale w B9 po FL są inne derektywy i to już może nie zadziałać ale testuj

Edytowane przez Deniro
Opublikowano
5 minut temu, Deniro napisał(a):

No i widzisz piszesz rzeczy o którym nie masz pojecią temat króry wysłałeś nie dotyczy modułu montowanego w A4 B9 - tutaj jest EIM , druga sprawa samo uruchomienie LTE nie pozowli ci na uruchomienie apliakcji myaudi z dwóch fundamentalnych powodów

- Brak KEY KODE czyli klucza audi connect ktorego nie otrzymasz już nigdzie

-Brak zarejestrowanego nr VIN w europejskiej bazie 

reasumujac nie wprowadzaj ludzi w błąd ale trzymam kciuki działaj w temacie

oczywiście dzięki za opinie:

-Brak KEY CODE jak wiemy audi rozwiązuje przypisaniem jako użytkownik główny w ich systemie.  

-VIN jest i będzie zawsze zarejestrowany na rynku amerykańskim wiec zakładamy konto i logujemy się przez region Stany zjednoczone, wtedy również zalogujesz się do MMI 8-cyfrowy pinem aplikacji z wersji EU konta nie zalogujesz się nawet do MMI.

przypisanie jako użytkownik tutaj Audi EU nic nie da tak jak mówisz. Dzwoniłem do nich w USA także zobaczymy co z tego wyniknie czekam na weryfikacje.

WWW.AUDIWORLD.COM

w tym linku który wysłałem kolega ma moduł w Audi Q7, o tych samych numerach co mój. Doczytaj uruchomił aplikacje my audi i dokładnie opisał ze musi nastąpić logowanie z regionu Stany Zjednoczone i także przypisanie tam. 

na chwile obecna mój moduł działa po takim rozwiązaniu wiec nie wprowadzam nikogo w błąd, oczywiście jestem tylko człowiekiem i mogę się mylić i podejrzewam ze nie wszystkie modułu mogą mieć takie rozwiązanie . 

Będę informował

Opublikowano

ok daj znac