Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Soft sterownika klimatyzacji FL_8W0820043_0262_HI__S.frf do Audi A4 B9

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Flashowałbym 0101 najpierw, poźniej wersje 02xx

Maska w góre, prostownik na czas flasha zapiety na klemy.

klima.png

Edytowane przez turzol
Opublikowano

Poszło na 0101 jednak nadal są błędy silniczków i nie chce zrobić nastaw podstawowych. Rozebrałem plastiki po obu stronach i klapy były zacięte, po demontażu i montażu silniczków pracują jednak nie ma dostępu do wszystkich. Nie z tego co widziałem nie działa mi jeszcze przestawianie temperatury po stronie kierowcy ale tam nie ma szans się dostać. Orientuje się ktoś czy ten soft 0101 już ogranicza ruch silniczków i nie będą się już zacinać?

Opublikowano

poczytaj TPI... jest tam opisane jak powinno dać się rozblokować silniczki za pomocą odpowiednich ustawień na panelu klimatronika... wg. tego samego TPI soft który wgraleś jest już tym poprawionym... tzn. powinien zapobiegać ich ponownemu blokowaniu...

ps.

czym wgrywałeś?.. wrzuć jeśli możesz, odczyt z sterownika 08 po udanym flashu...

TPI 20552575.pdf

Opublikowano

Dzięki Panowie za pomoc. Poszedł flash na wersję 0101 za pomocą VCP, później ustawienia klimy wg TPI ale nadal były błędy. Pomógł manualny reset wszystkich silniczków, czyli demontaż i montaż w czasie trwania ich testu. Po tym udało się przeprowadzić nastawy podstawowe i błędy zniknęły. Dziękuje wszystkim za zaangażowanie i pomoc.

• Lubię to 1
Opublikowano

Czy byłby ktoś tak dobry i podał mi plik softu sterownika do klimy jednostrefowej 8W0820043Q ?

Klima Zone 1 H40 0090

Mam dość często problem z silniczkami. Silnik Deta 2017r.

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Dziękuję, z tego co się orientuję najnowsza wersja do klimy jednostrefowej to 0254 ? Jak ustalić jaką wersje aktualnie posiadam ? Uda się za pomocą Vcds ? Czy tylko Odis ?

Opublikowano

Sam napisałeś, że masz wersję 0090.

Wgraj najpierw 0101. Z tego co widziałem ostatnia dostępna wersja do wersji LOW ist 0254, ale zacząłbym od wgrania 0101.

VCDSem nic nie wgrasz. Albo VCP albo ODIS.

Opublikowano
2 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Sam napisałeś, że masz wersję 0090.

Wgraj najpierw 0101. Z tego co widziałem ostatnia dostępna wersja do wersji LOW ist 0254, ale zacząłbym od wgrania 0101.

VCDSem nic nie wgrasz. Albo VCP albo ODIS.

Widzisz kolejny raz się czegoś nauczyłem, czyli moja wersja dość leciwa. Dziwi mnie fakt, że ten soft jest praktycznie niedostępny, wujek google pokazuje jedynie dwie strony z dostępnym oprogramowaniem i to po stronie rosyjskiej...

Opublikowano
23 minuty temu, edys075 napisał(a):

Widzisz kolejny raz się czegoś nauczyłem, czyli moja wersja dość leciwa. Dziwi mnie fakt, że ten soft jest praktycznie niedostępny, wujek google pokazuje jedynie dwie strony z dostępnym oprogramowaniem i to po stronie rosyjskiej...

Mam wszystkie wersje jakbyś potrzebował to udostępnie.

klima.png

• Lubię to 1
Opublikowano

Spróbuj najpierw 0101, jak będziesz potrzebował 0254, to albo kolega wyżej zaproponował udostępnić, albo napisz to też wrzucę.

• Lubię to 1
Opublikowano

Hej. Mam ten sam problem z klimatyzacja 8W0820043Q Klima Zone 1 H40 0241. Czy w tej wersji softu też jest ten problem? Czy jest możliwość rozblokowania silniczka, żeby sprawdzić czy to faktycznie wina softu a nie silniczka?

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan.

Opublikowano

Udało się ruszyć silniczek według tego jak pisał mati0618. Błędów nie ma. Pełny auto scan w załączniku.

Log.txt

Opublikowano

Udało się ruszyć silniczek według tego jak pisał mati0618. Błędów nie ma. Pełny auto scan w załączniku.

Opublikowano

To jest Twoim zdaniem pełny auto-scan?

Opublikowano

Sorry, zły plik załączyłem. 

Log-92867km.txt

Opublikowano
26 minut temu, Tomek_A4 napisał(a):

Błędów nie ma. Pełny auto scan w załączniku.

Jak to nie ma? Masz tam 2 błędy.

Opublikowano

Scan jest zrobiony jak był widoczny błąd. Po tym jak silniczek zaczął pracować błędu nie ma.

Opublikowano

Więc masz najprawdopodobniej problem tylko z tym jednym silniczkiem. Jak błąd będzie powracał musisz go wymienić.