althanowy Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Hej! Auto (jak w moim opisie - nieco ponad roczne A4 B9) napisało, że baterię w pilocie należy wymienić. Po wymianie baterii, kluczyk nie działa. Po otwarciu grotem, alarm (albo immobilizer) nie rozbraja się - dioda w drzwiach mruga nadal (pewnie tak ma być). Po wciśnięciu start pojawia się komunikat, żeby przyłożyć kluczyk do podłokietnika na miejsce z rysunkiem kluczyka. Po położeniu kluczyka na to miejsce nie ma żadnej zmiany, auto nie zapala, komunikat o konieczności położenia kluczyka na jego miejsce nadal się wyświetla. Próbowałem tez sposobu opisanego tutaj: ale niestety u mnie to nie działa. Czy jedyny sposób to ASO? Może ktoś pomóc jak zsynchronizować / zakodować kluczyk? Mam drugi kluczyk i on działa cały czas bez problemu.
RALF76 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu czy "nowa" bateria jest OK? objaw jakby była słaba...
althanowy Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Na wszelki wypadek włożyłem też starą, która dawała "tylko" objaw komunikatu, że należy ją wymienić i niestety żadnej zmiany.
althanowy Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Moja wina, nie wiem jak ja to zrobiłem, ale wsadziłem odwrotnie baterię Teraz kluczyk działa. Niestety nadal mam problem, tylko mniejszy - nadal mam komunikat, żeby wymienić baterię. Próbowałem już dwie kolejne bateria i cały czas jest taki komunikat.
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Musisz odpalić auto kluczykiem z nową baterią. Zgasić, zaryglować na 15 min. i sprawdzić czy komunikat nadal się pojawi.
althanowy Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Próbowałem na dwóch różnych nowych bateriach, czekałem za każdym razem 15 minut i niestety komunikat o konieczności wymiany baterii nadal się wyświetla. Spróbuję jeszcze pojeździć, może to potrzebuje więcej czasu?
RALF76 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) jeśli odpala tzn jest komunikacja z autem a pojawia się komunikat o słabej baterii to dla mnie coś jest nie tak z baterią może jakieś stare założyłeś które długo leżały.. Edytowane 3 godziny temu przez RALF76
althanowy Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Właśnie próbowałem dwie, jedna mogła być kupiona kilka miesięcy temu, ale druga to ostatnio kupiona. No chyba, że w sklepie leżała. Sprawdzę jeszcze albo kupię znowu, dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi