Josha Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Witam, posiadam audi a4 b6 z podstawowym nagłośnieniem, głośniki przód jak i tył lecz brak wzmacniacza, głośniki ciągnie radio. (głośniki z przodu wymienione na audio system, wszystkie drzwi zostały wygłuszone) Radio samochodowe jakie posiadam jest to: Pioneer MVH-S420BT. Przeczytałem post naszego kolegi: ale dalej nie jestem pewny co do przeróbki. Stąd pytanie do was, czy jest możliwość podłączenia wzmacniacza i subwoofera pod radio które posiadam? Jestem w tym lekko mówiac zielony, ciężko mi się w tym wszystkim połapać. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać, ciągnąć plus od akumulatora do wzmacniacza, kable sygnałowe do radia czy może być to podłączone tylko i wyłącznie pod same radio. Czy wymiana głośników z tył na bose jest możliwa? Wiem że różnią się one 4omy ,2omy. Jeśli ktoś jest wstanie odpowiedzieć o takową odpowiedź proszę. Jeśli odpowiedź na moje pytania znajduje się w poscie naszego kolegi poproszę o informację i wrócę do ponownego przerobienia materiału.
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, Josha napisał(a): Stąd pytanie do was, czy jest możliwość podłączenia wzmacniacza i subwoofera Jakiego?
Josha Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Oryginalnego wzmacniacza jak i subwoofera bose
Josha Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 25 minut temu, Muskel1 napisał(a): Gra nie jest warta świeczki. w jaki sposób mogę to zrobić? Bo szczerze powiedziawszy tube wraz ze wzmacniaczem już posiadam, auto również jest deczko rozebrane więc z tym nie bedzie większego problemu, aczkolwiek a jaki sposób to zrobić?
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Do wzmacniacza musisz podciągnąć zasilanie z aku, masę oraz sygnał wzbudzający wzmacniacz (remote) z radia, które posiadasz.
Josha Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Do wzmacniacza musisz podciągnąć zasilanie z aku, masę oraz sygnał wzbudzający wzmacniacz (remote) z radia, które posiadasz. Dobra spoczko, rozumiem a sygnał z radia do wzmacniacza z któregoś chincha z tył radia? Ewentualnie podłączenie zasilania pod któryś kabel który jest puszczony do samochodu jest możliwe? Jesli wybrałbym grubszy kabel? Edytowane 3 godziny temu przez Josha
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie myl pojęć. Chinch to wyjścia liniowe (sygnałowe) audio. Remote to sygnał wzbudzający wzmacniacz. Zazwyczaj jest to przewód niebieski lub niebiesko-biały i jest on opisany jako Remote, REM, Amp. itp. 8 minut temu, Josha napisał(a): Ewentualnie podłączenie zasilania pod któryś kabel który jest puszczony do samochodu jest możliwe? Jesli wybrałbym grubszy kabel? Zasilanie i masę dla wzmacniacza musisz poprowadzić wykorzystując przewody o odpowiednim dla wzmacniacza przekroju poprzecznym. Przewód zasilający musi być dodatkowo zabezpieczony odpowiednim dla wzmacniacza bezpiecznikiem.
Josha Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie myl pojęć. Chinch to wyjścia liniowe (sygnałowe) audio. Remote to sygnał wzbudzający wzmacniacz. Zazwyczaj jest to przewód niebieski lub niebiesko-biały i jest on opisany jako Remote, REM, Amp. itp. Zasilanie i masę dla wzmacniacza musisz poprowadzić wykorzystując przewody o odpowiednim dla wzmacniacza przekroju poprzecznym. Przewód zasilający musi być dodatkowo zabezpieczony odpowiednim dla wzmacniacza bezpiecznikiem. Tak, ale własnie oto mi chodzi muszę rowniez poprowadzic sygnał, i nie liczac remote musze zrobic to rownież poprzez właśnie takowe chinche? Jaki bezpiecznik będzie odpowiedni dla wzmacniacza od bose? 80A? Mam również oryginalną wiązkę, więc używając jej nie powinno być chyba problemu?
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Chyba się nie zrozumieliśmy. Opisałem Ci jak postąpić w przypadku dołożenia nieorginalnego wzmacniacza oraz nieoryginalnego subwoofera. Odnośnie ori wzmacniacza Bose i suba Bose, napisałem Ci, że gra nie jest warta świeczki.
Josha Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 10 minut temu, Muskel1 napisał(a): Chyba się nie zrozumieliśmy. Opisałem Ci jak postąpić w przypadku dołożenia nieorginalnego wzmacniacza oraz nieoryginalnego subwoofera. Odnośnie ori wzmacniacza Bose i suba Bose, napisałem Ci, że gra nie jest warta świeczki. Aa okej rozumiem, ale mnie interesuje właśnie podłączenie ori bose, gdyz po prostu juz taki posiadam, jest z tym az tyle roboty?
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Josha napisał(a): jest z tym az tyle roboty? Opisane masz w temacie, który wrzuciłeś. Nie warto, bo efekt jest nieproporcjonalny do nakładu pracy.
Josha Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): Opisane masz w temacie, który wrzuciłeś. Nie warto, bo efekt jest nieproporcjonalny do nakładu pracy. Aaa dobra, spoko. Pewnie i tak to zrobię bo wystarczy zasilanie od radia, pociągnięcie kabli nie będzie teraz problemem więc spoko. Dobra dzieki wielkie, sorka za zamieszanie i zamykam temat
Josha Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, Muskel1 napisał(a): Opisane masz w temacie, który wrzuciłeś. Nie warto, bo efekt jest nieproporcjonalny do nakładu pracy. Chyba że masz inny pomysł na zagospodarowanie 200zł, prawdopodobnie tyle bym dostał za zestaw który posiadam. Ale wydaje mi się że w takich pieniądzach i tak nie ma nic sensowniejszego niż ori z bose.
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Moim zdaniem Bose w B6/B7 nawet te 200 zł nie jest warte.
Josha Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Moim zdaniem Bose w B6/B7 nawet te 200 zł nie jest warte. Okej, ale w granicach tej ceny widziałem również wystawione
Rekomendowane odpowiedzi