Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaka NAVI do 1000 zł - na co zwrócić uwagę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak w temacie

Ogolnie jestem zieony w nawigacjach i potrzebuje drobnych porad na co luknac i co jest przydatne a co nie. Jak jest z mapami i co ile sie je odnawia i jakie to koszty.

Sporo z was pewno juz ma i wie po kilku miesiacach lub latach co by kupilo a co nie co jest wazne a co nie.

Nie interesuja mnie bajery tylko naprawde funkcje ktorych sie uzywa i ktore moga sie przydac w codziennej eksploatacji.

Dziekuje za odzewy w tej sprawie.

Opublikowano

Zaraz odezwą się głosy, że najlepiej RNS-E... bo ładnie się komponuje... i obserwując wypowiedzi jest to jedyna zaleta :tongue4:

IMO, tylko i wyłącznie urządzenia z Automapą lub takie, na które można ją wgrać.

Opublikowano

Witam

Potrzebuję nawigacji na wyjazd do Niemiec. Cena do 900zł. Musi byc czytelna, nie gubic sygnału, najlepiej z Automapą.

Opublikowano

kup sobie palmtopa z WiFi i to bedzie najlepszy wybor. wgrywasz automape i lecisz np MIO P560.

Opublikowano

Ja bym kupił Mio 500 za 500 zl.

Porównując go z palmptopem, ma większy wyświetlacz (a Tobie chodzi tylko o nawi), więc i tak nie będziesz wykorzystywał możliwość komputerka.

Do Mio są panele które można pobrać w internecie za free i możesz cieszyć się pełnymi możliwościami sprzętu, który na dodatek jest prosty w obsłudze (mozesz przeglądać filmy, zdjęcia, odtwarzać muzykę, itp).

Do tego kupujesz AutoMapkę i wgrywasz.

www.automapa.pl

To wszystko legalnie wyniesie Cię ok:

Mio 500 - 450 zl

AutoMapka (licencja na rok cena po roku ok 100zl za aktualizację):

299.00 PLN - AutoMapa Polska XL

578.00 PLN - AutoMapa Europe

Trochę sprytu i AutoMapkę możesz mieć za friko (ale ja do niczego nie zmuszam ani nie namawiam)

[br]Dopisany: 22 Maj 2009, 12:15_________________________________________________Aha nie tracisz gwarancji w MIO podczas wgrywania panela!!!

W MIO nie masz ingerencji w system operacyjny tak jak jest to w wielu navi.

Opublikowano

polecam mante lub larka ,wgrywasz jakakolwiek mapkie jaka chcesz i smigasz.a na samo urzdzonko wydasz jakies 250 zl.co mozna chciec weicej ???

Opublikowano

Bawiłem się ostatnio mapą MapaMap i........

Zajeb.... mapa. Pierwsza, która na mojej wiosce pokazał mi numer domu i rondo w Lubniu. Nawet najnowsza AutoMapa tego mi nie pokazała a do tej pory myślałem, że jest najlepsza.

Także proponuję urządzenie na Windowsie z szybkim procesorem i w miarę nowym odbiornikiem GPS.

Ale za 1000 PLN to już kupisz wypaśną zabawkę

Opublikowano

Zajeb.... mapa. Pierwsza, która na mojej wiosce pokazał mi numer domu i rondo w Lubniu. Nawet najnowsza AutoMapa tego mi nie pokazała a do tej pory myślałem, że jest najlepsza.

Także proponuję urządzenie na Windowsie z szybkim procesorem i w miarę nowym odbiornikiem GPS.

Do MioMap zawsze można było wprowadzić numer budynku, ale jeżeli nie ma takiego numeru prowadzi Cię do centrum. Podejrzewam, że się nabrałeś. A do AutoMapy nie wprowadzisz numeru domu jeżeli AutoMapa nie ma takiego adresu w bazie.

Opublikowano

Do MioMap zawsze można było wprowadzić numer budynku, ale jeżeli nie ma takiego numeru prowadzi Cię do centrum. Podejrzewam, że się nabrałeś. A do AutoMapy nie wprowadzisz numeru domu jeżeli AutoMapa nie ma takiego adresu w bazie.

Dodać sobie oczywiście można, tylko niech mi pokaże dokładnie jak ja chcę tam jechać a nie wiem gdzie dane miejsce jest - chyba na tym ma polegać GPS

Opublikowano

A ja teraz przeczytałem że Ty piszesz o MapieMap, a nie o MioMap. Mała pomyłka.