Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z lampami tył po przeróbce z USA na EU w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, sprowadziłem z USA Audi A4 B9 z 2017r. Oddałem tylnie lampy do przeróbki (były czerwone kierunkowskazy teraz są pomarańczowe).
Z lampy błotnikowej został wyprowadzony dodatkowy kabel który mam podłączyć do Pin 2 w brązowej wtyczce i do Pin 1 w Czarnej wtyczce(jeszcze tego nie zrobiłem).
Po podpięciu przerobionej lampy w błotnikowych lampach i włączeniu kierunkowskazu miga stop zamiast kierunku.
Moje pytanie:
1. Czy tak ma się świecić przed wgraniem softa EU ? 
2. Czy instrukcja którą dostałem jest prawidłowa i po wgraniu softu powinno działać jak należy ?

Edytowane przez FysonTury
Opublikowano

Przy robieniu konwersji fachowiec Ci to odpowiednio zaprogramuje i wszystko bedzie ok.

Opublikowano

Bez parametryzacji lampy nie będą działały poprawnie, bo w sterowniku masz aktualnie wgrany zestaw danych pod lampy US. Użyj wyszukiwarki, bo wszystko w na ten temat zostało opisane wielokrotnie na forum.

Opublikowano

forum przewertowane kilkukrotnie ;) ale na moje pytania odpowiedzi nie znalazłem.
Jeszcze jedno...ciągne dodatkowy kabel z lamp tylnich do BCM2, może ktoś podesłać 
jakie tam idą PINY do zarobienia kabelków? 

Opublikowano
10 godzin temu, FysonTury napisał(a):

forum przewertowane kilkukrotnie ;) ale na moje pytania odpowiedzi nie znalazłem.
Jeszcze jedno...ciągne dodatkowy kabel z lamp tylnich do BCM2, może ktoś podesłać 
jakie tam idą PINY do zarobienia kabelków? 

nie wiem czy schemat znajdziesz - ciezko bedzie. Ogolnie ja zlecalem fachowcowi ktory robil konwersje calosci + lampy parametryzacje i kodowania. Koszt calosc kolo 1000 zl.