PUPPY Opublikowano wczoraj o 10:27 Opublikowano wczoraj o 10:27 Dzień dobry, czy ktoś coś wie lub oglądał to Audi? Wiem, że ma nadkola pomalowane pędzelkiem. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=418550323&scopeId=C&action=parkItem&vc=Car&s=Car Z góry dziękuję za każde info.
Lovely Man Opublikowano wczoraj o 11:30 Opublikowano wczoraj o 11:30 Dziwna ta książka serwisowa, olej w s-tronicu wymieniany za każdym serwisembgdzie interwał jest 60 tyś. km, do tego w haldexie, którego tam nie ma też
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 12:00 Opublikowano wczoraj o 12:00 Źle sobie popatrzyłeś. Masz dwa rzędy okienek do zakreślenia. Lewe jest "Ja", prawe jest "Nein". Masz tam zakreślone prawe okienka, czyli "Nein".
Lovely Man Opublikowano wczoraj o 12:07 Opublikowano wczoraj o 12:07 Masz rację, sorry, niemiecki nie jest moim ulubionym jezykiem
PUPPY Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=417695974&scopeId=C&action=parkItem&vc=Car&s=Car MTM i stronic (?) - OK czy jednak nie bardzo? Przebieg spory ale podobno zadbany.
Hugo Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 24 minuty temu, PUPPY napisał(a): Przebieg spory ale podobno zadbany. 230k to spory przebieg jak na 15-letniego diesla z Niemiec? Przecież tam takie auta kupuje się do latania i one walą po 40k rocznie. Ze skrzynią s-tronic może być różnie. Nie ma reguły tak naprawdę.
PUPPY Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 29 minut temu, Hugo napisał(a): 230k to spory przebieg jak na 15-letniego diesla z Niemiec? No pewnie, że sporo. Za miesiąc u handlarza pod Radomiem będzie miał 150k 😁 Może źle sprecyzowałem pytanie. Bardziej chodziło mi o to czy 300 koni to nie za dużo na stronica. Bo już czytałem, że przy multitronicu Audi obniżało moc silnika aby skrzyni nie przeciążać. Po kilku latach chciałbym znowu wrócić do Audi. Próbuję nadrobić zaległości ale co artykuł to inna opinia. Nawet się zastanawiałem nad wymianą skrzyni na taką po regenaracji (8-9k na alledrogo) ale właśnie trochę obawiam się tych 300 koni. A z drugiej strony (parafrazując osła ze Shreka) to podoba mi się tych 300 koni. To naprawdę ładne 300 koni 😇
Hugo Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu @PUPPY bardziej chodzi ile jest niuta zrobione. Bo jak sobie poczytasz to konkretne skrzynie biegów mają swoją wytrzymałość określoną właśnie w Nm. A to czy była katowana i czy była regularnie serwisowana to już inna sprawa.
Lovely Man Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jak kiedyś przeglądałem techniczną charakterystykę S-tronica to się zdziwiłem bo max moment był chyba 530-540 N, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, tak że przy słabszym V6 w dieslu to było na styk z momentem generowanym przez silnik. Jak ma zrobione 300 KM to moment na bank dobrze powyżej 600 N i może być zonk
Muskel1 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 godziny temu, PUPPY napisał(a): Bardziej chodziło mi o to czy 300 koni to nie za dużo na stronica. Nie tyle moc, co moment obrotowy jest tu znaczący. Niestety w ogłoszeniu nie został on podany. Zbyt duży moment obrotowy jest dla s-tronica wyrokiem śmierci.
PUPPY Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Dostałem od sprzedawcy numer VIN i w instrukcji do tego modelu są tylko Multi- albo tiptronic. Niestety na ten moment nie mogę tego w żaden sposób zweryfikować.
Muskel1 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) W B8 w 3.0 TDI były tylko manual albo s-tronic. Gdybyś do 3.0 TDI włożył multi mógłbyś części na jezdni zbierać Edytowane 1 godzinę temu przez Muskel1
PUPPY Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) WAUZZZ8K09A086292 Są tylko te dwie 🤔 tu szukałem https://ownersmanual.audi.com/home/pl_PL Edytowane 59 minut temu przez PUPPY
Lovely Man Opublikowano 58 minut temu Opublikowano 58 minut temu W silnikach V6 nie dawali multitronica bo wytrzymuje max 400 Nm
PUPPY Opublikowano 55 minut temu Autor Opublikowano 55 minut temu Widzę, że @Muskel1 ma w B9 tiptronica więc może przez pomyłkę ktoś do tego B8 też wsadził 😁 Cóż, czekam teraz na rozkodowanie wyposażenia - wtedy się wszystko wyjaśni.
Muskel1 Opublikowano 51 minut temu Opublikowano 51 minut temu W B8 masz tam skrzynię s-tronic DL501. W B9 (przedlift) są dwa różne 3.0 TDI. Ten słabszy (CSWB) z ograniczonym momentem na 400 Nm ma skrzynię s-tronic DL382, oraz ten mocniejszy 3.0 TDI (CRTC) ma skrzynię tiptronic.
Rekomendowane odpowiedzi