bartek020201 Opublikowano Piątek o 17:19 Opublikowano Piątek o 17:19 Witam, posiadam a4 b8 z 2009r. z czujnikami z tyłu. Zamontowałem ostatnio zderzak z czujnikami z przodu, zakupilem przycisk pdc, głośniczek, wiązke, moduł pdc z końcówką A i to wszystko podpiałem. Po nacisnieciu przycisku Parktronic był jedynie ciągły sygnał i czujniki nie działały, ani te z przodu ani z tyłu. Na ekranie miałem wcześniej wizualizacje przednich oraz tylnich czujników (tylne działały a wizualizacja przednich pokazywala przeszkode) i myślałem, że już jest to zakodowane. Co należy zrobić aby to zadziałało? Dodam, że jak zamienilem kable ze starego modułu z końcowką H na nowy z końcowką A, (bez podłączania przycisku i czujnikow przednich) to również nie działały mi tylne czujniki.
Muskel1 Opublikowano Piątek o 17:30 Opublikowano Piątek o 17:30 Użyj wyszukiwarki bo jest temat na forum o dołożeniu pdc.
bartek020201 Opublikowano Piątek o 18:20 Autor Opublikowano Piątek o 18:20 49 minut temu, Muskel1 napisał(a): Użyj wyszukiwarki bo jest temat na forum o dołożeniu pdc. Niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie
Muskel1 Opublikowano Piątek o 18:41 Opublikowano Piątek o 18:41 To słabo szukałeś. Ja wiem, że jest temat bardzo obszerny z opisem od A do Z.
bartek020201 Opublikowano Piątek o 22:32 Autor Opublikowano Piątek o 22:32 Przeczytalem caly temat dot. montażu (13 stron) i jedynie co udalo mi sie wywnioskować to kodowanie w zielonym menu, bo tego nie zrobilem. Czy uwazasz, ze to jest przyczyną? Czy to może być uszkodzenie np. sterownika bo wszystko bylo kupione uzywane i tak naprawde nie mam pewnosci czy jest sprawne. Niestety popsul mi sie VCDS z aliexpress i nie odczytam sam błedow.
Muskel1 Opublikowano Sobota o 08:31 Opublikowano Sobota o 08:31 Kodowanie należy zawsze przeprowadzić z 4k na 8k.
bartek020201 Opublikowano Sobota o 09:21 Autor Opublikowano Sobota o 09:21 Dzieki, mam nadzieje ze bedzie śmigać. Kolo 17 sie za to zabiore. Dam znac co i jak
bartek020201 Opublikowano Sobota o 22:34 Autor Opublikowano Sobota o 22:34 No niestety w zielonym menu nie znalazłem opcji zmiany z 4k na 8k. Rozumiem że w takim razie w gre musi wejść vcds? Jakbys kolego mogl wytlumaczyć jak to zrobic...
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 06:28 Opublikowano wczoraj o 06:28 Napisałem przecież wyżej kodowania a nie zielone menu.
bartek020201 Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu Byłbyś w stanie pokierować mnie jak zrobić takie kodowania? Oto zdjęcia z vcds co mi wyszło o tym module
bartek020201 Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan a nie zdjęcia. Pełnego niestety nie będe w stanie zrobić, bo mam cos z vcds'em z aliexpress. Jak probuje zrobic to wyskakuje mi jakis błąd z Gatewayem (communication error). Moge tylko kody błedow z poszczegolnych sterownikow
bartek020201 Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu Też dziwna sytuacja, bo 2 miesiace temu moglem zrobic normalnie a teraz nie dziala. A w innym aucie juz dziala bez problemu.
Muskel1 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu To nie pomogę. Potrzebuję pełny auto-scan.
Rekomendowane odpowiedzi