Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Aktywacja PDC przód w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam a4 b8 z 2009r. z czujnikami z tyłu. Zamontowałem ostatnio zderzak z czujnikami z przodu, zakupilem przycisk pdc, głośniczek, wiązke, moduł pdc z końcówką A i to wszystko podpiałem. Po nacisnieciu przycisku Parktronic był jedynie ciągły sygnał i czujniki nie działały, ani te z przodu ani z tyłu. Na ekranie miałem wcześniej wizualizacje przednich oraz tylnich czujników (tylne działały a wizualizacja przednich pokazywala przeszkode) i myślałem, że już jest to zakodowane. Co należy zrobić aby to zadziałało? Dodam, że jak zamienilem kable ze starego modułu z końcowką H na nowy z końcowką A, (bez podłączania przycisku i czujnikow przednich) to również nie działały mi tylne czujniki.

Opublikowano

Użyj wyszukiwarki bo jest temat na forum o dołożeniu pdc.

Opublikowano
49 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Użyj wyszukiwarki bo jest temat na forum o dołożeniu pdc.

Niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie

Opublikowano

To słabo szukałeś. Ja wiem, że jest temat bardzo obszerny z opisem od A do Z. 

Opublikowano

Przeczytalem caly temat dot. montażu (13 stron) i jedynie co udalo mi sie wywnioskować to kodowanie w zielonym menu, bo tego nie zrobilem. Czy uwazasz, ze to jest przyczyną? Czy to może być uszkodzenie np. sterownika bo wszystko bylo kupione uzywane i tak naprawde nie mam pewnosci czy jest sprawne. Niestety popsul mi sie VCDS z aliexpress i nie odczytam sam błedow. 

Opublikowano

Kodowanie należy zawsze przeprowadzić z 4k na 8k.

Opublikowano

Dzieki, mam nadzieje ze bedzie śmigać. Kolo 17 sie za to zabiore. Dam znac co i jak

Opublikowano

No niestety w zielonym menu nie znalazłem opcji zmiany z 4k na 8k. Rozumiem że w takim razie w gre musi wejść vcds? Jakbys kolego mogl wytlumaczyć jak to zrobic...

Opublikowano

Napisałem przecież wyżej kodowania a nie zielone menu.

Opublikowano

Byłbyś w stanie pokierować mnie jak zrobić takie kodowania?

Oto zdjęcia z vcds co mi wyszło o tym module

20250330_184806.jpg

20250330_184838.jpg

20250330_184848.jpg

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan a nie zdjęcia. 

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Wrzuć pełny auto-scan a nie zdjęcia. 

Pełnego niestety nie będe w stanie zrobić, bo mam cos z vcds'em z aliexpress. Jak probuje zrobic to wyskakuje mi jakis błąd z Gatewayem (communication error). Moge tylko kody błedow z poszczegolnych sterownikow

Opublikowano

Też dziwna sytuacja, bo 2 miesiace temu moglem zrobic normalnie a teraz nie dziala. A w innym aucie juz dziala bez problemu. 

Opublikowano

To nie pomogę. Potrzebuję pełny auto-scan.