Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Lejek paliwa do Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien dobry. Mam  takie pytanie bo kupilem juz trzy rozne lejki i zaden nie ogarnia tego zabezpieczenia we wlewie paliwa. Rozumiem ze to ma byc jakas odpowiednia wielkosc tak? 

Wsadzam klucz 18 nasadkowy i to sie odblokowuje. Ale lejek plastikowy i nie chce. Zreszta mam tez metalowy i tez nie chce tego odblokowac i mam tez taki harmonijkowy i tez tego nie odblokowuje. Oczywiscie z dystrybutora nie ma problemu. 

No i wlasnie doszedlem do wniosku ze moze jakos przyciac ten jeden lejek do odpowiedniego rozmiaru?

Opublikowano

Sprawdź jaką masz średnice tych lejków.

Lejki są uniwersalne, a te zabezpieczenie nie pozwoli ci go użyć. Ponieważ średnica jest za mała.

Benzyny mają wlew paliwa o średnicy 19mm. Diesel natomiast 25mm.

Opublikowano

Takie cos musisz kupić aby odblokować zabezpieczenie, P.Wiśnia podaje 25mm, w aukcji jest 24 mm, a jak mierzę lejek suwmiarką to ma 24,4 mm:

https://allegro.pl/oferta/lejek-do-paliwa-wlewu-paliwa-zbiornika-easy-fuel-diesel-24mm-9044796016

Opublikowano

ok dzieki. najpierw sprobuje zmodyfikowac ten co mam. Obetne go troche i moze sie uda:)

Opublikowano

Próbowałem też kombinacji ale nic co miałem w garażu nie pasowało i kupiłem za kilkanaście złoty ten z linka, pasuje idealnie, wchodzi na ciasno, do niego wkładam już duży plastikowy z szerokim wlewem, który też wchodzi ciasno, nic nie lata i się nie rozlewa.