Danko23 Opublikowano Niedziela o 18:06 Opublikowano Niedziela o 18:06 Cześć, potrzebuje skalibrować czujnik kąta skrętu w Audi A4 B9. Byłem ostatnio na geometri, ponieważ na zimowkach jak i na letnich ściąga mnie w prawo, geometria była idealna, więc nie ustawiał gość nic, sprawdził kompem i mówi, że na prostej kierownicy 2,37° w prawo ucieka a nie skalibrowal bo nie ma czasu "jezdzic po parkingu i kalibrować". Także pytanie, czy moge sie sugerować tym filmikiem?
Danko23 Opublikowano wczoraj o 14:08 Autor Opublikowano wczoraj o 14:08 Czy to bedzie przyczyną ściągania auta w prawo?
Lukaa5 Opublikowano wczoraj o 14:20 Opublikowano wczoraj o 14:20 9 minut temu, Danko23 napisał(a): Czy to bedzie przyczyną ściągania auta w prawo? Nie , ale dlatego masz 2.37stopnia offset. Ostrożnie z tym jak nie wiesz co robisz . Kalibrujesz VCDS
Danko23 Opublikowano wczoraj o 15:38 Autor Opublikowano wczoraj o 15:38 (edytowane) Godzinę temu, Lukaa5 napisał(a): Nie , ale dlatego masz 2.37stopnia offset. Ostrożnie z tym jak nie wiesz co robisz . Kalibrujesz VCDS Składając kiere założyć tak jak było czy normalnie na równo i skalibrowac? Z czym dokładnie uważać? Edytowane wczoraj o 15:38 przez Danko23
wuPiotrek Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu szukaj problemu w zawieszeniu a nie w ustawieniu czujnika kąta skrętu.. to mechaniczna usterka. jedź w inne miejsce na geometrię
Lukaa5 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 9 godzin temu, Danko23 napisał(a): Składając kiere założyć tak jak było czy normalnie na równo i skalibrowac? Z czym dokładnie uważać? Ustaw na prosto/równo. Nie przekręcaj czujnikiem skrętu po zdjęciu kierownicy . To że ściąga w prawo musze cię zmartwić raczej nie ma z tym nic wspólnego ( oczywiście jak puścisz kiere i ściąga). Może opona jeśli kierunkowe , opory kół na podnośniku podobne ? Ściąga przy przyspieszaniu ?
Danko23 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu 20250414_181304.mp4 Ustawiłem tak ja ma być, teraz koła są na wprost a kiera troche w prawo ucieka. Podczas jazdy teraz ściąga lekko w lewo (w drugą strone). Teraz może geometrie do dobrze założonej kierownicy powinni może zrobić?
Lukaa5 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 6 godzin temu, Danko23 napisał(a): Ustawiłem tak ja ma być, teraz koła są na wprost a kiera troche w prawo ucieka. Podczas jazdy teraz ściąga lekko w lewo (w drugą strone). Teraz może geometrie do dobrze założonej kierownicy powinni może zrobić? No wiadomo, przestawiłeś w prawo to nie jest wycentrowana . Ale jak niby wcześniej ściągał w prawo a teraz w lewo ? Sprawdź powtórnie zawieszenie w szczególności gumy na wahaczu dolnym. Potem geometria jedź gdzie indziej bo jak mechanik sugerował że ściąga bo kąt w vcds jest inny to mam podejrzenia .
Rekomendowane odpowiedzi