Jędrzej34 Opublikowano Poniedziałek o 16:49 Opublikowano Poniedziałek o 16:49 Witam serdecznie, w dniu dzisiejszym miałem przyjemność odbyć jazdę testową audi a5 z rocznika 2024 r. Po jeździe próbnej na moją prośbę salon wykonał diagnostykę auta, która pokazała 15 błędów, m.in.: Adres: 0046 Nazwa systemu: 46 - Centralny moduł systemu Komfort Wersja protokołu: UDS/ISOTP (Zdarzenie: 2) U110100: Zabezpieczenie elementów aktywne Rodzaj usterki 2: Pasywne / sporadyczne Objaw: 15360256 Status: 00001000 Adres: 0019 Nazwa systemu: 19 - Interfejs diagnostyczny magistrali danych Wersja protokołu: UDS/ISOTP (Zdarzenie:8) (Zdarzenie: Numer: B2000F2: Sterownik uszkodzony Procesor sygnału 1 Rodzaj usterki 2: Pasywne / sporadyczne Objaw: 770 Status: 00001000 Adres: 0008 Nazwa systemu: 08 - Elektronika układu klimatyzacji / ogrzewania (3 strefy) Wersja protokołu: UDS/ISOTP (Zdarzenie: 3) Adres: 005F Nazwa systemu: 5F - Elektronika układów informacyjnych 1 (MIB 3) Wersja protokołu: UDS/ISOTP (Zdarzenie: 1) Czy w oparciu o powyższe mam powody do obaw? Jestem laikiem, więc proszę Was o podpowiedzi, co to za błędy i o co mógłbym dopytać salon Audi przy ewentualnym zakupie?
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 17:00 Opublikowano Poniedziałek o 17:00 To co tu wrzuciłeś nie nadaje się do postawienia diagnozy. Wrzucamy zawsze pełny auto-scan a nie wycinki.
Jędrzej34 Opublikowano Poniedziałek o 17:54 Autor Opublikowano Poniedziałek o 17:54 Przepraszam, tak jak wskazałem jestem laikiem w tych kwestiach. W załączeniu plik PDF z pełnym wyciągiem 72 stron. Diagnostyka auta.pdf
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 18:12 Opublikowano Poniedziałek o 18:12 Daj sobie spokój z tym autem.
Jędrzej34 Opublikowano Poniedziałek o 18:22 Autor Opublikowano Poniedziałek o 18:22 Mógłbyś rozwinąć wypowiedź? Dlaczego uważasz, że należy odpuścić temat?
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 18:26 Opublikowano Poniedziałek o 18:26 Jak chcesz co tydzień jeździć do ASO i się z nimi wykłócać to kup.
Jędrzej34 Opublikowano Poniedziałek o 18:31 Autor Opublikowano Poniedziałek o 18:31 Dzięki za ukierunkowanie, ale czy mógłbyś wskazać mi na czym polegają te błędy i w czym leży problem. Tak jak napisałem, jestem laikiem i chciałbym zrozumieć w czym leży problem, tak aby świadomie dokonywać wyboru nie tylko, przy tym konkretnym egzemplarzu, ale i w przyszłości.
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 18:36 Opublikowano Poniedziałek o 18:36 Krótko mówiąc Gateway szrot.
Tomnik Opublikowano Poniedziałek o 19:26 Opublikowano Poniedziałek o 19:26 (edytowane) 56 minut temu, Jędrzej34 napisał(a): czy mógłbyś wskazać mi na czym polegają te błędy i w czym leży problem (...)jestem laikiem i chciałbym zrozumieć w czym leży problem, tak aby świadomie dokonywać wyboru nie tylko, przy tym konkretnym egzemplarzu, ale i w przyszłości Musisz zrozumieć/mieć świadomość, że nie jest możliwe wygenerowanie kilku/kilkunastu zdań, zawierających wiedzę, pozwalającą na w miarę swobodne poruszanie się w temacie. To wiedza zbierana latami, nabyte doświadczenie. A Ty oczekujesz(?) kilku zdań abyś posiadł tą umiejętność... Z całym szacunkiem - to nie jest możliwe. Edytowane Poniedziałek o 19:28 przez Tomnik
Langista Opublikowano Poniedziałek o 20:43 Opublikowano Poniedziałek o 20:43 Ogólnie to auto zajechanie przez zabawy VW z ekologią, a problemy dopiero się zaczynają, próbują sprzedać kocura w worku.
Koalakm Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 15 godzin temu, Jędrzej34 napisał(a): Po jeździe próbnej na moją prośbę salon wykonał diagnostykę auta, która pokazała 15 błędów, m.in.: no ja tez bym tego radzil nie kupic, natomiast pomeczyc ich mozesz na zasadzie.. Auto nie powinno miec zadnych bledow. 1. Prosze o wyjasnienie. 2. Prosze o naprawe wtedy sie zastanowie. :)
Lovely Man Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 12 godzin temu, Langista napisał(a): Ogólnie to auto zajechanie przez zabawy VW z ekologią, a problemy dopiero się zaczynają, próbują sprzedać kocura w worku. W głowie mi się nie mieści że próbują coś takiego wcisnąć klientowi i to jeszcze auto na gwarancji 🥶 Jaka jest przyczyna powstania tak wielu usterek w sumie prawie nowym aucie? Zaczynam się obawiać o swojego Allroada 😲
Koalakm Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 50 minut temu, Lovely Man napisał(a): W głowie mi się nie mieści że próbują coś takiego wcisnąć klientowi i to jeszcze auto na gwarancji no mnie wlasnie tez... ale ze tez kolega wpadl na to zeby mu podlaczyli kompa diagnostycznego... nie wiem czy bym na to wpadl, choc moze tak bo to roczne auto. Pomyslcie natomiast z nowym - chyba kupujac zupelnie nowy tez warto by bylo poprosic o podlaczenie. Edytowane 16 godzin temu przez Koalakm 1
Lovely Man Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Dziwi mnie jak w rocznym aucie może być tyle usterek i jaka jest tego przyczyna, czy to samo może być w nowym aucie odbieranym u dealera?
Rekomendowane odpowiedzi