anonimowy_2246 Opublikowano Poniedziałek o 17:51 Opublikowano Poniedziałek o 17:51 Witam od dłuższego czasu w moim audi borykam się z problemami z elektryką np.jak otworze bagażnik(tylko z pilota bo otwieranie z klapy nie działa) to na fisie pokazuje że mam otwarte tylne drzwi a tak naprawdę są zamknięte lub miganie kierunkowskazami gdy zamknę samochód i od dłuższego czasu muszę naciskać górny przycisk w boczku drzwiowym żeby tak się nie działo.Dzisiaj przebadałem auto vcds-em i wyszły błędy komunikacji z modułem komfortu i modułami tylnych drzwi i jeszcze z kluczykiem.Jeszcze wcześniej myślałem że to wiązka ale sprawdziłem miernikiem i wszystko jest ok.Zamek bagażnika podmieniłem na inny ale nadal jest tak samo.Biorąc pod uwagę że jak otworze prawe tylne drzwi fis zaczyna szaleć więc to może moduł w drzwiach powoduje zwarcie na can-ie i samochód zaczyna się tak zachowywać?.Proszę o pomoc pozdrawiam Log.txt
P.Wiśnia Opublikowano Poniedziałek o 23:54 Opublikowano Poniedziałek o 23:54 (edytowane) Wygląda na problem z modułem komfortu, w skanie który wysłałeś niema nawet o nim mowy. Jak nie masz tylnych szyb w prądzie to tylne drzwi są sterowane z modułu komfortu bez pośrednictwa modułu szyby. Uszkodzony/wadliwy moduł odpowiada za błędy w liczniku. Przerwany przewód głośnika: Cytat 00852 - Głośnik(i); przód 36-10 - Przerwa w obwodzie - Sporadyczny Złe kodowanie radia zmień na 01004: Cytat 01300 - Sterownik systemu nawigacji z napędem CD (J401) 49-10 - Brak komunikacji - Sporadyczny 00857 - Zmieniacz płyt kompaktowych (R41) 49-00 - Brak komunikacji 00858 - Połączenie między wyjściem sygnału ZF (pośr.cz.) radia a wzmacniaczem antenowym 36-10 - Przerwa w obwodzie - Sporadyczny Edytowane Poniedziałek o 23:55 przez P.Wiśnia
Langista Opublikowano Wtorek o 11:57 Opublikowano Wtorek o 11:57 Zamiast najpierw wymieniać moduł komfortu, niech weźmie się za naprawę poprzerywanych przewodów w przelotce drzwi, najlepiej wszystkie drzwi sprawdzić pod kątem przerwanych lub uszkodzonych kabli.
P.Wiśnia Opublikowano Wtorek o 15:08 Opublikowano Wtorek o 15:08 3 godziny temu, Langista napisał(a): Zamiast najpierw wymieniać moduł komfortu, niech weźmie się za naprawę poprzerywanych przewodów w przelotce drzwi, najlepiej wszystkie drzwi sprawdzić pod kątem przerwanych lub uszkodzonych kabli. Brak komunikacji po K-LINE, więc raczej nie uszkodzone kable. Zwłaszcza że przy uszkodzeniu kabli CAN w przednich drzwiach, przestały by mu działać szyby i zamki. A w tylnych drzwiach na korbkę, niema linii CAN. Więc zamek by nie działał oraz oświetlenie jeżeli jest.
anonimowy_2246 Opublikowano Wtorek o 17:30 Autor Opublikowano Wtorek o 17:30 Błędy w radiu są spowodowane moim odłączaniem kostek z tyłu bo próbowałem zamontować taki moduł bluetooth ale nie działa stąd kodowanie złe a odnośnie modułu komfortu to rozebrałem i moduł cały skorodowany od środka to już wiadomo o co chodzi
P.Wiśnia Opublikowano Wtorek o 21:54 Opublikowano Wtorek o 21:54 4 godziny temu, anonimowy_2246 napisał(a): Błędy w radiu są spowodowane moim odłączaniem kostek z tyłu bo próbowałem zamontować taki moduł bluetooth ale nie działa stąd kodowanie złe a odnośnie modułu komfortu to rozebrałem i moduł cały skorodowany od środka to już wiadomo o co chodzi Ja z opisu już wiedziałem że moduł do wymiany.
anonimowy_2246 Opublikowano Wtorek o 23:13 Autor Opublikowano Wtorek o 23:13 A jak mam odczytać kodowanie ze starego modułu? Vcds wyświetla brak odpowiedzi od sterownika i jaki moduł mogę wsadzić? Mam oznaczenie 8E0959433CB
P.Wiśnia Opublikowano wczoraj o 00:28 Opublikowano wczoraj o 00:28 Kodowanie sam możesz ustalić. Napisz czy masz z tyłu korby, pakiet oświetlenia oraz czy masz alarm.
Rekomendowane odpowiedzi