Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskaźnik poziomu oleju w Audi A4 B9 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni

Mam problem ze wskaźnikiem poziomu oleju. Kiedyś na postoju po włączeniu zapłonu mogłem w menu zobaczyć poziom oleju, od jakiegoś czasu wyskakuje komunikat że silnik musi być rozgrzany i mam czekać 2 min po czym mam właczyć zapłon. Co się mogło przestawić ? 

Poza tym nie miałem a mam teraz wskaźnik poziomu płynu Ad Blue, ale też każe mi czekac na kalibracje a nic nie pokazuje. 

Czy można jakoś wrócić do ustawień fabrycznych co do wskazań ?

Opublikowano

Rób tak jak jest opisane w komunikacie. Najlepiej po jeździe gasisz silnik, czekasz te kilka minut(optymalnie wg mnie to około 5) odpalasz zapłon i sprawdzasz. Wtedy co opisujesz akurat trafiłeś na moment w którym czujnik odczytał poziom, bo on nie robi tego na żywo, czujnik sprawdza w jakichś interwałach czasowych/kilometrowych lub jak otworzysz maskę. 

Poziom mocznika można sprawdzić bodajże po kilku minutach od rozruchu.

Opublikowano
14 godzin temu, BRUNO napisał(a):

Poza tym nie miałem a mam teraz wskaźnik poziomu płynu Ad Blue, ale też każe mi czekac na kalibracje a nic nie pokazuje.

zrób zdjęcie i wrzuć, bardzo mnie interesuje jak wygląda taki wskaźnik adblue w a4 b9

Opublikowano
  • Autor

zrobie fote tego info i wrzuce 

Opublikowano
13 godzin temu, BRUNO napisał(a):

zrobie fote tego info i wrzuce 

czekamy :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak to wygląda

IMG_0577.jpeg

Opublikowano

to co wrzuciłeś to wskaźnik poziomu oleju a autor posta twierdzi że ma wskaźnik adblue

od maja 2025 nie możemy doczekać się tej foty (modu)...

Edytowane przez RALF76

Opublikowano

Faktycznie mój błąd. 🤦‍♂️

Wskaźnika adblue nie widziałem. Dobrze by było go mieć.

Co do tego wskaźnika poziomu oleju na liczniku to są jakieś konkretne warunki przy których on się pojawia? Próbowałem różnych rzeczy ale rzadko się pokazuje.

Opublikowano
23 minuty temu, RALF76 napisał(a):

to co wrzuciłeś to wskaźnik poziomu oleju a autor posta twierdzi że ma wskaźnik adblue

od maja 2025 nie możemy doczekać się tej foty (modu)...

Nie doczekasz się, bo takiego nie ma. Dopiero gdy zasięg AdBlue spadnie poniżej 2400 km, pojawi się komunikat aby dolać i wraz z narastającym przebiegiem zmaleje pokazywany zasięg, aż do dolania. Po zatankowaniu komunikat zniknie i nie ma możliwości jego uruchomienia. Aż do następnego razu, gdy ubyje AdBlue poniżej 2400 km zasięgu.

Opublikowano

Jest wskaźnik adblue w apce. Jeszcze do niedawna pokazywało tylko że jest powyżej 2400 km teraz pokazuje dokładniej. Nie wiem jak zaokrągla bo póki co mam wartość 10000 km.

Opublikowano

Nie mówimy tutaj o aplikacji,  tylko o VC albo MMI.

Opublikowano

Wiem.

Napisałem bo może nie wszyscy zaktualizowali apkę żeby mieć podgląd na zasięg na adblue. A to juz istotny krok żeby mieć pogląd na zasięg/poziom.