ArekJ. Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 Witam..mam problem z pracą silnika w minusowych temp.zaraz po odpaleniu auto szarpnie jak szalone im większy mróz tym bardziej ale po kilku sekundach sie uspokaja, dodam że wtryski są w bdb stanie i jeszcze jedno ciśnienie sprężnia nie jest rewelacyjne bo jest około 23bar..z góry dziękuje za pomoc:)
NYNA Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 A świece sprawdzałeś???[br]Dopisany: 13 Maj 2009, 12:54_________________________________________________Takie mam jeszcze pytanko. Gdzie ty masz teraz mrozy jeszcze?
Wihajster Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 świece przepalone lub zle ustawiony kąt wtrysku.... było juz o tym
ArekJ. Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Opublikowano 13 Maja 2009 hehe no mrozu juz niema tylko jakoś zime przejeżdziłem i musze to zrobic przed następną...
marcin78 Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 jak bedziesz wymieniał świeszki żarowe to bosch, kiedyś połakomiłem sie na tańsze, po roku ta sama robota.
Grzegorz76 Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 jak bedziesz wymieniał świeszki żarowe to bosch, kiedyś połakomiłem sie na tańsze, po roku ta sama robota. Niekoniecznie, BERU są też ok.
Daimos Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 Ja również polecam beru. Jak chcesz sprawdzić świece to wykręć wszystkie i podłączaj po kolei na krótko pod aku i patrz czy równo grzeją i w tym samym czasie. Sprawdź też obwód zasilania świec, tzn czy dostają napięcie.
Rekomendowane odpowiedzi