Rob@k Opublikowano wczoraj o 12:34 Opublikowano wczoraj o 12:34 Wydmuchało mi ostatnio uszczelkę między Turbo a kolektorem. Śruby łączące były luźne. I teraz pytanie wydmuchało uszczelkę i przez to poluzowały się śruby, czy na odwrót przez poluzowane śruby wydmuchało uszczelkę? Czy zakładając nowa uszczelkę dać na śruby klej do gwintów, czy może podkładki sprężynujące?
pelonek1 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Wydmuchało uszczelkę bo raczej ktoś nie dokręcił śrub. Dwa razy odkręcałem/dokręcałem te śruby u siebie, raz przy wymianie turbo, raz przy wymianie głowicy i nie dawałem żadnego kleju ani podkładek i jest ok. Jak dasz klej do gwintów to nie wiem czy je później odkręcisz, także skręć tak jak było i powinno być ok.
Rob@k Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) 57 minut temu, pelonek1 napisał(a): Wydmuchało uszczelkę bo raczej ktoś nie dokręcił śrub. Dwa razy odkręcałem/dokręcałem te śruby u siebie, raz przy wymianie turbo, raz przy wymianie głowicy i nie dawałem żadnego kleju ani podkładek i jest ok. Jak dasz klej do gwintów to nie wiem czy je później odkręcisz, także skręć tak jak było i powinno być ok. Tylko dziwne, bo Turbo było wymieniane ponad trzy lata temu i dopiero teraz się poluzowały. Ale jak to mówią jak Titanic zatonął to wszystko jest możliwe. Edytowane 21 godzin temu przez Rob@k
Langista Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Klej do gwintów w takim miejscu wyparuje, tam mają być specjalne nakrętki lekko spłaszczone na jajo, w tedy się nie odkręcają.
pelonek1 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 44 minuty temu, Langista napisał(a): tam mają być specjalne nakrętki lekko spłaszczone na jajo, w tedy się nie odkręcają. Tam nie ma nakrętek, tylko same śruby.
Langista Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Bez sensu, nie lepiej dać szpilki i nakrętki? Takie połączenie zawsze się sprawdzało i nie spotkałem się z sytuacją, żeby ktoś przyjechał z luźnymi nakrętkami..
Rekomendowane odpowiedzi