RadekAvant Opublikowano wczoraj o 15:44 Opublikowano wczoraj o 15:44 Witam, Jestem nowy na forum i przychodzę z małym pytaniem odnośnie FISu w moim Audi A4 B6 (2002), mianowicie czy jest opcja wgrania albo ustawienia tego, aby na FIS wyświetlana była obecna prędkość z jaką się auto porusza? Gdzieś na filmach widziałem, że jest to normalnie, ale w tych bardziej zaawansowanych FIS'ach i ciekawi mnie czy dałoby radę wgrać to jakoś, na przykład przez wtyczkę OBD 2. Obecnie mam do wyświetlania spalanie średnie i chwilowe, prędkość średnią, zasięg i czas podróży. Dodam że nie znam się jakoś bardzo na tym i być może gadam głupoty. Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 16:09 Opublikowano wczoraj o 16:09 19 minut temu, RadekAvant napisał(a): czy jest opcja wgrania albo ustawienia tego, aby na FIS wyświetlana była obecna prędkość z jaką się auto porusza? Nie ma. 19 minut temu, RadekAvant napisał(a): Gdzieś na filmach widziałem, że jest to normalnie, ale w tych bardziej zaawansowanych FIS'ach i Jest fabrycznie dopiero od generacji A4 B8. Dla B6/B7 był kiedyś dostępny osobny moduł VFIZ, który wpinasz w aucie i wtedy pokazuje między innymi prędkość i kilka innych danych. Z tego co wiem, już chyba go nie sprzedają. https://www.qmatis.com/de/devices/menu-vfiz/menu-vfiz-audi
RadekAvant Opublikowano wczoraj o 16:28 Autor Opublikowano wczoraj o 16:28 17 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie ma. Jest fabrycznie dopiero od generacji A4 B8. Dla B6/B7 był kiedyś dostępny osobny moduł VFIZ, który wpinasz w aucie i wtedy pokazuje między innymi prędkość i kilka innych danych. Z tego co wiem, już chyba go nie sprzedają. https://www.qmatis.com/de/devices/menu-vfiz/menu-vfiz-audi Szkoda, bo myślałem, że jak zbiera info o prędkości i pokazuje średnią, to że może i tą obecną pokazywać, ale dzięki za odpowiedź.
YoGi1984 Opublikowano wczoraj o 19:36 Opublikowano wczoraj o 19:36 Jest jeszcze chyba opcja przy RNS-E i Custom Firmware
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Dla kolorowego FIS https://a4-klub.pl/classifieds/item/9910-sprzedam-vfiz/ Edytowane 6 godzin temu przez Muskel1
Langista Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ze też na forum tu jeszcze polecacie gościa, który od niechcenia odpisywał, a teraz już ma totalnie w d*pie swoich klientów. Do tego chciwość Ukraińca (o ile dobrze pamiętam, to gościu z Ukrainy to tworzy) sprawiła, że jak kiedyś to było za 700 zł (chyba ze 3 lata temu sobie to chciałem sprawić) tak teraz widzę 1200 ziko. Ja wiem że wiedza ma swoją cenę ale bez przesady. Komponenty tego ustrojstwa zamykają się w 200 zł, reszta to ogarnięcie elektroniki licznika i interfejsu can - dla kilku ludzi na forum jest to jak zjedzenie kromki (może sami zrobimy swoje urządzonoko? 😂)
Muskel1 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Pytał o możliwość więc napisałem o możliwości, którą znam. Jeżeli znasz inną możliwość, to napisz. To nie było polecanie.
Rekomendowane odpowiedzi