Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błędy P0304, 00768 i 00772 w Audi A4 B7 2.0 TFSI BGB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i z prośbą o pomoc. Sprawdzałem na forum i same błędy wiem co znaczą ale problem jest taki że u mnie te trzy błędy pojawiły się na raz i nie wiem od czego zacząć ? Silnik jest w całości wyremontowany 2 lata temu , skrzynia też o remoncie, szklanka na pompie też wymieniona i turbawka też nowa , świece i cewki nowe. Problem wystopił kilka dni temu auto po odpaleniu drży i lekko pierdzi z wydechu widać po otwarciu maski że silnik lekko drży , przyspiesza z delikatnym opóźnieniem czuć ale ciągnie . Zaś co do samych błędów wyskoczyły po jeździe na sport. Co ewentualnie mogę sprawdzić , na co w pierwszej kolejności patrzeć. Dodam że też wiele innych części przy montażu silnika było zakładanych nowych np. odma , podstawa filtra oleju , chłodniczka oleju króciec z czujnikiem z tyłu silnika vacum pompa . Będę wdzięczny za każdą pomoc 😉

Opublikowano

Możesz zamienić wtryskiwacz ,cewkę, świece(nie jednocześnie) z czwartego na inny gar sprawdzić czy błąd pójdzie za. Możesz zacząć od świecy ,cewki bo z wtryskiwaczem troszkę więcej roboty.