Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z NavRoad NR750BV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem, tak naprawde to mnie to po prostu wkurza.. MAm navi NavRoad NR750BV ten model 7". Na początku wszystko bylo ok. Ale od jakiegos czasu podlączam ją do zasilania i nie mam dzwieku.. co dziwne.. Słucham radia RMF MAXXX i slysze jak "przebija sie" navigacja. Cos sie stalo ze dzwiek z navigacji leci w radiu po ustawieniu na odpowiednią częstotliwosc. Niewiem co zrobilem, ale nie mam zamiaru wlaczac radia tylko po to by posluchac jak gada pan/pani z automapy. Tak naprawde to nie slucham tych komunikatów bo czasem są smieszne i wprowadzające w błąd. Ale pytam bo moze ktos sie spotkal z czyms takim..

Opublikowano

Twoja nabvi ma funkcje transmitera.

Transmiter FM - muzyka i komunikaty nawigacyjne w głośnikach Twojego samochodu - BEZPRZEWODOWO

widocznie cos przelaczyles i sdzwiek zamiast przez glosnik leci przez transmiter. do tego na czestotliwosci RMFu;0

popatrz w opcjach i to wylacz..

Opublikowano

Wlaśnie szukalem, ale nie znalazlem. Moze jutro na spokojnie tego poszukam. A co do bezprzewodowości to chyba nie bardzo. Bo to radio nie jest pierwszej mlodosci ;)

Opublikowano

Wlaśnie szukalem, ale nie znalazlem. Moze jutro na spokojnie tego poszukam. A co do bezprzewodowości to chyba nie bardzo. Bo to radio nie jest pierwszej mlodosci ;)

To nie chodzi o radio tylko navi, która prawdopodobnie posiada transmiter FM i jej głos mozna wówczas "wyłapać" na najstarszym radiu które odbiera tzw górę UKF czyli od 87 coś tam :)

Opublikowano

Temat uznajemy za zamnknięty. Problem rozwiązany.Okazało sie tak jak mówil OLO_GDA i jacekm. Dzieki chłopaki ;)) :notworthy: Faktycznie w ustawieniach jest opcja FM TX a ja jakis czas temu wlaczylem ją myśląc ze to Radio ;) i ustawilem częstotliwość jak dla MAXX'a :polew:

Jeszcze raz wielkie dzieki. Temat zamykamy.