Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki olej do skrzyni i dyfra w Audi A4 B6 1.8T quattro?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak już temat oleji to jaki olej polecicie do Dyferka i skrzyni ? auto typowo pod upalanie ciagle full obroty

Opublikowano

Liqui Moly/ATF/Millers. Im głębiej potrafisz sięgnąć w kieszeń tym droższe oleje od nich wybierasz.

Opublikowano
13 godzin temu, Langista napisał(a):

Liqui Moly/ATF/Millers. Im głębiej potrafisz sięgnąć w kieszeń tym droższe oleje od nich wybierasz.

a który z niska / średnia polka będzie ok z tych marek chodzi mi o jakiś gesty bo grzeje ostro na obrotach 

po za tym mam problem przy zmianie z 2 na 3 albo z 4 na 3 mi zawsze 3 zgrzyta przy wbijaniu synchronizator czy co mogło by być ?

Opublikowano

Cena zależy od zastosowania, kieruj się tabelkami w specyfikacjach oleju. W rally czy drifcie nie jeździsz, to wierz mi, nawet w opalaniu ciągłym wystarczy już olej od jednego z powyżej wymienionych producentów. Co do zgrzytania - najprawdopodobniej synchronizatory,  tu olej może jedynie trochę to ukryć ale żadna seryjna skrzynia biegów, nie wytrzyma długo miejskiego upalania szybko padną synchronizatory a za nią łożyska.

Opublikowano
56 minut temu, Langista napisał(a):

Cena zależy od zastosowania, kieruj się tabelkami w specyfikacjach oleju. W rally czy drifcie nie jeździsz, to wierz mi, nawet w opalaniu ciągłym wystarczy już olej od jednego z powyżej wymienionych producentów. Co do zgrzytania - najprawdopodobniej synchronizatory,  tu olej może jedynie trochę to ukryć ale żadna seryjna skrzynia biegów, nie wytrzyma długo miejskiego upalania szybko padną synchronizatory a za nią łożyska.

w sensie kupiłem skrzynie nowa w sensie używkę i ledwo co włożyłem i odrazu zgrzyt był nawet nie była jeszcze upalana będę reklamować . robić czy koszt przewyższa wartość nowej w sensie ( używki `)

co do upalania auto typowo pod kajotesy i amartorskie zawody na żwirze bez klatki lecz z rolbandem i rozporkami tył przód lecz jeszcze myślę czy dam rozporki czy jeszcze nie ale Rolband będzie ( nie pełna klatka bo czasem na zlot chciałbym się pochwalić ) a wiadomo klatka równa się brak przeglądu 

Opublikowano

Można mieć przegląd z klatką, ale nie za pieniądze tego co chcesz dać.

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał(a):

Można mieć przegląd z klatką, ale nie za pieniądze tego co chcesz dać.

w sensie ? klatka jak by była to by była z homologacja przez jedna z firm profesjonalnych zrobiona bo znam taka spoko firmę ale wiesz kłopot w tym ze nie chcą podbijać pytałem 

Opublikowano

Jednak pomyliłem fakty, od 2026 mają wejść jakieś nowe przepisy ale to w motorsporcie, czyli dla licencjonowanych kierowców wyścigowych. No cóż, jak i retrofity, tak i LED, po co ma być bezpieczniej kierowcom, jak może być średniowiecze, bo tak 

• Lubię to 1