Michalll23 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Witam przychodze z problemem dziwnych dzwiekow w mojej audi. Zaczelo sie od tego ze w okolicy 2k rpm przy lekkej nodze na pedale gazu slychac dziwne terkotanie z silnika. Byłem z tym problemem u Lukasz13 lecz nic nie udało sie ustalil bo oczywiscie po przegonieniu na autostradzie dzwieki znikneły . po powrocie do domu po około tygodniu znowu wróciły i są do teraz raz glosniej raz ciszej raz ich nie ma wcale. Ale Pan lukasz w logach zauwazyl ze moj snilnik ma bardzo wysokie cofki zapłonu nawet do 10 stopni. Dzisiaj ponownie robiłem log (bo zimniej na dworze mniejsza temperatura dolotu) lecz wyglada to podobnie. Wymieniłem świece u Lukasza cewke bo padła przy logach, przepływke, jakis zawor przy turbo bo przeładowywało. Chciałem zrobic jakas mape na wiecej mocy ale w tym przypadku nie bardzo moge chciałbym sie dowiedziec co sie z tym silnikiem może dziać. Pracuje normalnie moc niby jakąś ma ale te cofki oznaczają cos dziwnego. Obydwa rozrządy wymienione bo mechanik twierdzil że to napinacz wydaje te dzwięki przy 2k. Na koniec dodam. Audi a4 b6 avant 2003r kod silnika bfb 163km ori soft. Paliwo 95 z lotosu log audi.pdf Edytowane 7 godzin temu przez Michalll23
przem8 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Kat zapchany? i nagraj ten dźwięk. Może masz chiński napinacz łańcucha rozrzadu albo słabe ciśnienie oleju i stąd dzwoni i przez to silnik widzi stuki.
Michalll23 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 32 minuty temu, przem8 napisał(a): Kat zapchany? i nagraj ten dźwięk. Może masz chiński napinacz łańcucha rozrzadu albo słabe ciśnienie oleju i stąd dzwoni i przez to silnik widzi stuki. kat wyrzucony za radą łukasza13 dzwięk próbowałem nagrywac ale ciężko go nagrac bo pracuje silnik itp to jest tylko podczas jazdy. Przed wymiana napinacza bylo to samo a watpie zeby dwa napinacze byly srednie
przem8 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Michalll23 napisał(a): dzwięk próbowałem nagrywac Czy to jest cos takiego ? Edytowane 3 godziny temu przez przem8
Rekomendowane odpowiedzi