Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana kolektora ssącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sie jakoś złożyło że mam rozebrany na warsztacie kolektor dolotowy.

Proszę mi podpowiedzieć czy zmierzam w dobrym kierunku???

Czy zamiana na taki z audi tt ma sens i jeśli tak jakie można po drodze napotkać komplikacje.

Czy kolektor wydechowy również należało by zmienić hmm .Ale to już kosmiczne koszta!

Myślałem sobie że po takim właśnie zabiegu zamiany kolektora / ów zchipował bym swoja audinkę.

A może ten który mam wypolerować od środka ???

Co myślicie????

Opublikowano

Nie wiem jak ty chcesz założyć kolektor od TT, bo tam jest silnik poprzecznie i trochę inaczej ten kolektor dolotowy wygląda.

Opublikowano
Nie wiem jak ty chcesz założyć kolektor od TT, bo tam jest silnik poprzecznie i trochę inaczej ten kolektor dolotowy wygląda.

No właśnie nie wiem jak ja chcem to zrobić, narazie pytam , troche pożno bo juz wszystko mam wyciągniete.

Rozumiem ze nie jest to prosta sprawa , wiec sie raczej nie podejme tej roboty . Wiec teraz chciałbym wiedziec czy mozna liczyć na jakieś przyrosty mocy po wypolerowaniu tego kolektora i ... no właśnie co tam jeszcze można spolerować ???

Opublikowano

kolektor wydechowy jest inny od TT - nie wejdzie do A4

z kolektorem dolotowym nie wiem czy będzie pasować bo w sumie nie wiem po co miałbyć zmieniać - najlepsze kolektory w A4 były w AEB

polerowanie możesz zrobić - jak nie szkoda ci czasu - jakiś gigantycznych przyrostów dzięki temu nie masz się co spodziewać, nawet minimalnych też nie :rotfl:

po prostu jedź i zrób czipa :wink::bicz:

Opublikowano

No to już wszystko wiem , bardzo dziękuje za rzeczową odpowiedz , program jest napewno do zrobienia ale powiedzmy ze na początek chciałbym jednak zabrać sie za przeróbki mechaniczne , co proponujecie , waszym zdaniem od czego warto by było zacząć.

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie

[ Komentarz dodany przez: hack: 08-04-2007, 15:20 ]

Przeniosłem temat do trochę bardziej tuningowego działu, bo porządek musi być... HACK

Opublikowano

FMIC

Turbina

wydech

dostrojenie programem... i masz 300KM :rotfl:

Opublikowano
FMIC

Turbina

wydech

dostrojenie programem... i masz 300KM :rotfl:

lapidarnie acz prawdziwie :rotfl:

dodałbym jeszcze turbo inlet pipe z kwasówki no i oczywiście wtryskiwacze :wink:

Opublikowano
Murzyn napisał/a:

FMIC

Turbina

wydech

dostrojenie programem... i masz 300KM

lapidarnie acz prawdziwie

dodałbym jeszcze turbo inlet pipe z kwasówki no i oczywiście wtryskiwacze

zapomniales jeszcze o zaworku upustowym. Chyba przy takiej mocy bedzie juz konieczny troszku wiekszy

Opublikowano

i świece :rotfl::rotfl::wink: :twisted:

Opublikowano
FMIC

Czyli ????

Turbina

Podejrzewam że chodzi o k04

wydech

Co konkretnie ??? Jakie modyfikacje??? Czy chodzi o jakiś dedykowany zestawik ???

no i oczywiście wtryskiwacze

A tu już chyba jest możliwa zamianka z TT - ale pewnie sie mylę

zapomniales jeszcze o zaworku upustowym

a to już jest ale narazie służy tylko mnie a nie silniczkowi

Dziekuje za przeniesienie tamatu , tak wlasnie sie zastanawiałem gdzie to pasuje , porzadek ma byc:)

Opublikowano
Murzyn napisał/a:

FMIC

Czyli ????

duzy (efektywny) przedni intercooler

Murzyn napisał/a:

Turbina

Podejrzewam że chodzi o k04

moze byc ;)

Murzyn napisał/a:

wydech

Co konkretnie ??? Jakie modyfikacje??? Czy chodzi o jakiś dedykowany zestawik ???

do pozka z tym, bo on u siebie chyba ma zrobiony. pusty 2,7" powinien starczyc ;)

Opublikowano

dirty8, może tak: ile chcesz mieć koni :question: i zaczniemy rozmawiać :wink:

Opublikowano
dirty8, może tak: ile chcesz mieć koni :question: i zaczniemy rozmawiać :wink:

1000 :eek:

Tak na serio to myślę że na naprawdę dobry początek zadowoli mnie 200 km

Opublikowano

dirty, tak jak pisze Murzyn, mocny program i powinieneś być happy :smile:

Opublikowano

Nie chcę programu , tzn chcę ale dopiero po mechanicznych przerobkach.

poziek, jak wyglada sprawa z tym wydechem

Opublikowano

dirty8, ale zrozum, ze cokolwiek zmienisz i tak trzeba dostroic programem (no moze nie FMIC, ale on Ci mocy nie podniesie)

Opublikowano
dirty8, ale zrozum, ze cokolwiek zmienisz i tak trzeba dostroic programem (no moze nie FMIC, ale on Ci mocy nie podniesie)

No właśnie próbuje to jakoś sobie poukładać i co?>? żle kombinuje??

Najpierw pozmieniać różne części a na koniec sofcik i mam w kieszeni pieniążki za jeden program , czy nie :twisted:

Opublikowano

jak chcesz miec 200KM to robisz program i € za graty zostawiasz w kieszeni

jak chcesz miec 300KM to faktycznie dobrze kombinujesz

Opublikowano

ooooo dziekuje za konkrety , a tak na marginesie to chyba tez za szybko powiedziane zeby ze 150 konnego silnika, softem podniesc moc do 200 (185 to nie 200)

A co to tych klamotów to jak bliżej wyglada taka zabawa??:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...