Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cofanie zapłonu w Audi A4 B6 1.8T AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie moja działka ale na logikę to nie powinno nawet działać. Silnik z rs ma innym stopień sprężania, inny aparat zapłonowy, to nie będzie banglać. Intercars sprzedaje śmieci od kilku lat już, wolę brać od kogoś z allegro, ktor musi w razie czego przyjąć zwrot, bo IC wypina się na każdego, tam gwarancja nie istnieje poza papierkiem.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 14.02.2026 o 13:06, Langista napisał(a):

Nie moja działka ale na logikę to nie powinno nawet działać. Silnik z rs ma innym stopień sprężania, inny aparat zapłonowy, to nie będzie banglać. Intercars sprzedaje śmieci od kilku lat już, wolę brać od kogoś z allegro, ktor musi w razie czego przyjąć zwrot, bo IC wypina się na każdego, tam gwarancja nie istnieje poza papierkiem.

wymieniłem świece 4 szt i cofka została na cyl 4 tylko plus jest rozbieżność w temacie doładowania odcina mi doładowanie po logach gdzieś około 4 k obr a realnie 6 k obr gayger pokazuje ze dopiero wtedy znika doładowanie a maps sensor pokazuje właśnie inne info i podaje ze ładuje około bar a zegar pokazuje 05 bar maks potem gdy odcina pokazuje 0 równe 

wiec myślę by 1 świece zareklamować czy kupić nowa jeszcze może pomoże lub cewki jak sadzisz ?

i jeszcze temat mapsensora doładowania kupić nowy tylko opcje mam dwie B13676 borsenhung lub 0261230266 bosch co brać ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 14.02.2026 o 13:06, Langista napisał(a):

LOG-01-002-031-xxx nowe logi.CSV

LOG-01-003-020-xxx nowe logi.CSV LOG-01-115-118-xxx nowe logi.CSV

Opublikowano
  • Autor

i idąc w kolejne pytanie ustawić zadanego doładowania myślałem nad 1.3 bar czy trochę za dużo ?

Opublikowano

To trzeba wystroić. Turbo dmucha o wiele więcej niż masz zadane w seryjnym sofcie.

Mapsensor działa prawidłowo to po co chcesz wymieniac?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 16.02.2026 o 19:57, przem8 napisał(a):

To trzeba wystroić. Turbo dmucha o wiele więcej niż masz zadane w seryjnym sofcie.

Mapsensor działa prawidłowo to po co chcesz wymieniac?

ok a jak byście polecali ile można ustawić zadanego doładowania w turbo dla tego avj ?

cewki r8

świece rs4 b7

wtrysk 630 cc bosch

ic 550 180 65

głowica nówka zawory prowadnice i tak dalej jak nówka

odprężony uszczelka grubsza

turbo k03 hybryda na k04

awx sprzęgło

quattro

n75 od opla opc penrtburga

i jeśli ma to znaczenie to stożek i oil tank i wszystkie węże od ciśnienia od płynów no wszystko nowe a i sprężyna w zaworze upustowym twarda ale jaka to nie wiem nie ja zakładałem lecz poprzedni właściciel ale porównaniu do oem o twardsza

Opublikowano
12 godzin temu, B618t napisał(a):

ok a jak byście polecali ile można ustawić

Ja bym doj**al ile wlezie... Takie rzeczy to tuner powinien wiedzieć i zależy ile przyjmie silnik. Może sie okazać, ze ta hybryda wyda ledwo 220 kuni, bo i takie się zdarzają więc nie ma się co podniecać.

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, przem8 napisał(a):

Ja bym doj**al ile wlezie... Takie rzeczy to tuner powinien wiedzieć i zależy ile przyjmie silnik. Może sie okazać, ze ta hybryda wyda ledwo 220 kuni, bo i takie się zdarzają więc nie ma się co podniecać.

wiem ze 220 może się zdarzyć ze tyle wyda ale tyle dala na wcześniejszych wtryskach i innych

a nie wiadomo ile na ogol się przyjmuje bezpiecznym doładowaniem dla 1 8 t w sensie tak powszechnie tak no wiesz uznawane za bezpieczne ale maksymalne

bo chciałbym wyzylowac ja ile tylko da rade 1 3 słyszałem ze na granicy ale inni w gruzach maja 1 6 nawet i jeździ ale jak długo pojeździ to tez nie wiem wiec chciałbym miej więcej cos no wiedzieć

wiem ze turbo każde inne tym bardziej jak chodzi o hybrydy ale chodzi mi bardziej o kolektor ile może bar przyjąć bo kolektor jak i turbo to k03 hybryda na k04 tak samo jak o resztę silnika chodzi niż jak o sama turbinę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1.3 bara nie zabije tego silnika i osprzętu (o ile turbo tyle poda). Tam i tak żeby dmuchać powyżej 1.5 bara to map sensor do zmiany + mocne przerobienie logiki softu bo zwyczajnie powyżej 1.5bara nie zobaczy a trzeba jeszcze zostawić przecież jakiś zapas dla diagnostyki i żeby mogło widzieć ewentualny overboost i zareagować. Auto do wystrojenia bez problemu pod warunkiem że jest sprawne.

Te ostatnie logi nie wyglądają źle. Turbo widać że chce dmuchać i nawet dół ma. Jakie masz paliwo teraz zalane? Bo te cofki na pojedynczym garnku -3kw to jeszcze nie dramat, tym bardziej jeśli masz 95. Nowe auta też potrafią czasem tyle cofać, po sensownym podlaniu paliwkiem mogą zjechać do zera.

W tych logach brakuje 2 kanałów które również są ważne - 032 i 033.

Widzę że jesteś z Wrocławia, mogę się podjąć strojenia (Brzeg, 40km od Wrocka). Stroiłem już podobne setupy bez problemu, jak nie potrafią Ci tego ogarnąć to mogę to wystroić. Wstawiam linki z kontaktem do siebie, mam nadzieję że administracja mnie nie zje. Najwyżej jakby usunęli to pisz priv i podam kontakt.

facebook.com/ktunechiptuning

ktune.pl

Edytowane przez sebol1204