Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd braku ciśnienia oleju w Audi A4 B6 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z a4 b6 1.9 awx mianowicie rozwaliło mi się turbo i silnik lekko się rozbiegał ale udało się go zdusić przed wystawieniem kopyta  i tak czyszczenie sprawdzenie pompy oleju panewek i wszystko bajka ale kiedy odpaliłem auto i przekroczyłem 2000 obr wali błędem na liczniku wiec podłączyłem manometr i ciśnienie tez jest w porządku nowy czujnik tez nic to nie dało nawet próbowałem samemu zasymulować brak ciśnienia oleju czyli plus od czujnika do silnika na odpalonym i nic napienicie jakie jest to 13.7v ma ktoś jakąś rade gdzie dalej szukać ??

Rozwiązane przez adrianekxxxx

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
3 godziny temu, adrianekxxxx napisał(a):

czyli plus od czujnika do silnika

jaki plus?.. czujniki jednoprzewodowe sterują masą... a dokładniej "rozwierają styk" przy określonym ciśnieniu... nie podawaj tam plusa, bo "uwalisz" licznik...

Opublikowano

Nowy czujnik, z jakiej firmy? Jakie masz konkretnie to ciśnienie? Czy podstawa filtra oleju była też czyszczona? Do pompy oleju zaglądałeś? Intercooler zmieniany czy ten sam?

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, Langista napisał(a):

Nowy czujnik, z jakiej firmy? Jakie masz konkretnie to ciśnienie? Czy podstawa filtra oleju była też czyszczona? Do pompy oleju zaglądałeś? Intercooler zmieniany czy ten sam?

Czujnik z topran na jałowym 0.7 przy 2 tys okolice 2 bar a przy pełnym wciśnięciu 6.5 

nie tam nie zagladałem pompa oleju jest druga założona intercooler wyczyszczony 

Opublikowano
18 minut temu, adrianekxxxx napisał(a):

Czujnik z topran

Czemu nie wziąłeś czegoś lepszego? Z czujnikami to różnie bywa. Ja wczoraj zmieniałem czujnik w A3 to wrzuciłem Hella i śmiga wszystko elegancko. 

Opublikowano
  • Autor
57 minut temu, Hugo napisał(a):

Czemu nie wziąłeś czegoś lepszego? Z czujnikami to różnie bywa. Ja wczoraj zmieniałem czujnik w A3 to wrzuciłem Hella i śmiga wszystko elegancko. 

Przekładałem od drugiej b6 nawet czujnik ori i tak samo 

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

uwalony  licznik na stole nawet nie wyrzuca błędu o braku ciśnienia oleju na pinie 16 nawet jeśli doda się masę  

Opublikowano

Czujniki firmy topran możesz równie dobrze kupić na bazarku, tylko Hella, Bosch lub Valeo, jak nie ma to oryginał. Do jakich obrotów trzyma się te 2 bar? Licznik tak prosto nie działa, że podajesz napięcie na pin i pokaże błąd. Nie jestem pewien ale w tym przypadku idzie mały impuls 5V lub 3,3V z ECU który informuje o błędzie czujnika.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie to był przerwany kabel idący do czujnika ciśnienia.