kroghot Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Witam dziś zaświeciła mi się kontrolka pod nazwą "Lampenausfallkontrolle", niestety nnie znam niemieckiego i nie wiem co ona oznacza. Mam wrażenie że coś ze światłami z tym że wszystkie się świecą. Może ktoś miał podobny problem. szukałem na forum ale nic nie mogę znaleźć
iwadrian Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 podłącz vag-a zmień sobie język FIS-a na angielski , bo z niemieckiego ciężko przetłumaczyć(znaczy mniej wiecej spadek kontroli lamp), może być to związane z poziomowaniem ksenonów i ile twoje auto je ma ale to tylko takie moje przypuszczenie.
kroghot Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Opublikowano 16 Maja 2009 ściągnąłem z netu instrukcje po polsku i doczytałem że ta kontrolka jest odpowiedzialna za brak świateł mijania lub tylnych lub bezpieczników do tych świateł. Dziwne że wszystkie światłą są
simon__75 Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 podłącz vag-a zmień sobie język FIS-a na angielski ..... Był juz gdzies temat odnosnie zmiany jezyka??? jakos nie znalazlem nic konkretnego na w/w temat....
Cineksik Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 podłącz vag-a zmień sobie język FIS-a na angielski ..... Był juz gdzies temat odnosnie zmiany jezyka??? jakos nie znalazlem nic konkretnego na w/w temat.... był :gwizdanie: Kombi Instrument - 17 -> adaptacja 10 -> Kanał 04 Ustaw na 2 (angielski), jesli masz niemiecki w tej chwili, to powinieneś mieć 1. -> Kanal 004 (Sprachvariante) 00001 - Deutsch 00002 - Englisch 00003 - Französisch 00004 - Italenisch 00005 - Spanisch (auch Mexiko) 00006 - Portugiesisch/Brasilianisch 00008 - Chinesisch (ab MJ 2000) http://de.openobd.org/audi/a6_4b.htm#17
pre_pl Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 ściągnąłem z netu instrukcje po polsku i doczytałem że ta kontrolka jest odpowiedzialna za brak świateł mijania lub tylnych lub bezpieczników do tych świateł. Dziwne że wszystkie światłą są rejestracja ?
kroghot Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Opublikowano 17 Maja 2009 temat do zamknięcia - woli wyjaśnienia. Ta kontrolka informuje użytkownika o braku świateł: mijania, postojowych, tylnych i przednich. Lub bezpieczników. to taka żaróweczka przekreślona. Teraz tylko wymienić żarówkę okazało się że brak postoju u mnie. Ciekawostka - pojechałem do norauto żeby mi wymienili. Po 30 minutach walki (aż się bałem o moją niunie jak widziałem jak szarpał gość za xenona stwierdzili że to poważniejsza robota bo trzeba zdemontować zderzak i jak chce to nie ma problemu ale 150zł po czym stwierdziłem ze nie trzeba tego demontować i odjechałem.
ojciecc22 Opublikowano 8 Lipca 2010 Opublikowano 8 Lipca 2010 u mnie jest ten sam problem odnosnie tej kontrolki ale u mnie nie świeci jedna lampka ktora świeci na tablice myslicie ze przez to wyskakuje ta kontrolka 'lampenausfallkontrolle' ????
Rekomendowane odpowiedzi