Opublikowano 1 Lutego 201016 l Mam pytanko - mam na półce u siebie navi od A6 C5 . Duzo mniejsze jest ono od navi do A4 ?? Najwyzej sprawdze jutro rano Bo zbieram sie od dawna do zapodania u siebie navi . Krzysiek Ja właśnie taką zakupiłem i chcę montować u siebie. podobno szparki po 2 mm zostają. Panowie co to za "2 pin safe". Zwykłe +12V? Ze stacyjki czy z stałe zasilanie?
Opublikowano 1 Lutego 201016 l ja bym wzial stale bo jak bedziesz chcial wlaczyc bez kluczyka to kod bedzie chcialo
Opublikowano 2 Lutego 201016 l ja bym wzial stale bo jak bedziesz chcial wlaczyc bez kluczyka to kod bedzie chcialo Tak zrobiłem i jest OK. Zmieniłem od razu ekran startowy mojej navi na bardziej adekwatny do samochodu :gwizdanie:, mojej produkcji oczywiście bo nie wiem czy w B5 była różnica w S4 czy A4 :>
Opublikowano 2 Lutego 201016 l Sprawdzałem dzisiaj Navi od A6 i tragedii nie ma .Są faktycznie malutkie szparki ale można je będzie zamaskować :>
Opublikowano 2 Lutego 201016 l Sprawdzałem dzisiaj Navi od A6 i tragedii nie ma .Są faktycznie malutkie szparki ale można je będzie zamaskować :> o to chodzi. dzisiaj wieczorem zamierzam zakończyć montaż więc może zrobię fotki tych szpar.
Opublikowano 3 Lutego 201016 l Tak zrobiłem i jest OK. Zmieniłem od razu ekran startowy mojej navi na bardziej adekwatny do samochodu :gwizdanie:, mojej produkcji oczywiście bo nie wiem czy w B5 była różnica w S4 czy A4 :> Witam, a możesz opisać jak zmienić logo startowe.
Opublikowano 3 Lutego 201016 l Tak zrobiłem i jest OK. Zmieniłem od razu ekran startowy mojej navi na bardziej adekwatny do samochodu :gwizdanie:, mojej produkcji oczywiście bo nie wiem czy w B5 była różnica w S4 czy A4 :> Witam, a możesz opisać jak zmienić logo startowe. Tutaj jest opis. Ja robiłem według tego: http://vwnavi.com/forums/showthread.php?p=42904 Panowie, a co z wyświetlaniem na FISie? Skoro symphony wyświetlało po CANie, to navi chyba też powinno Niestety ciemno...
Opublikowano 3 Lutego 201016 l Dzięki za opis j ,ja mam u siebie Symphony i ma ono wyście CAN ale komunikuje się z fisem normalnym sygnałem clock,data i ena.
Opublikowano 3 Lutego 201016 l Przerabialem temat z fisem i lipa. Moze zly tuner kupilem bo nie byl faryczny audi. Chodzi ze can w navi i can zegarach sa inne. Jeden boscha drugi vw. Potrzebny jest can gateway (tuner tmc) i przez niego laczymy sie z zegarami tu jest opis polaczenia.
Opublikowano 3 Lutego 201016 l przerabialem temat z fisem i lipa. Chodzi ze can w navi i can zegarach sa inne. Jeden boscha drugi vw. Potrzebny jest can gateway (tuner tmc) i przez niego laczymy sie z zegarami tu jest opis polaczenia. trochę kijowo. widzę dziurę na fisie do tego telewizornia jakoś kiepsko odbiera. Głos się wycisza bo sygnał za słaby. A antena jest ze wzmacniaczem.
Opublikowano 3 Lutego 201016 l Ale antena ori? ori była bez wzmacniacza chyba. Ja kupiłem w naviservice http://allegro.pl/item891177617_antena_tv_14_22db_wtyk_wiclic_najlepsza.html
Opublikowano 3 Lutego 201016 l Ogladalem tv w a ale ori i ladnie smigalo. Chcialem kupic aka antene do siebie ale poczytalem komentarze i malokto byl zadowolony
Opublikowano 6 Lutego 201016 l Sprawdzałem dzisiaj Navi od A6 i tragedii nie ma .Są faktycznie malutkie szparki ale można je będzie zamaskować :> A na dole Ci pasuje? Bo jest wyższa i nie wchodzi do końca tak samo jak RNS-E montowane do B5 :gwizdanie:
Opublikowano 10 Lutego 201016 l Właśnie zapodałem u siebie navi plus z A6 i nie wchodzi do końca bo ma większy dolny brzeg trzeba będzie go ciachnąć . Druga sprawa to komunikacja z fisem, nie mam CAN-a więc podłączone to jest po przez wyjście ENA, CLOCK i DATA, ale tu uwaga jeżeli na wcześniejszym radiu mieliśmy info rds z radia a podłączymy navi to niestety przy navi nie będzie to działało musimy zmienić kodowanie licznika, dodajemy +16 na dwóch pierwszych pozycjach ja miałem kodowanie 07142 czyli zmieniłem na 23142. Możemy jeszcze sprawdzić kodowanie navi powinno być 00207 jeżeli mamy zmieniarkę i głośniki pasywne przód i aktywne tył. Po tej operacji po włączeniu navi na fisie pojawi się ładny napis Audi navigation system .
Opublikowano 10 Lutego 201016 l Zrobiłbys kolego fotke jak to wyglada ?? Ja tak u siebie wsadzilem tylko na próbe ale chcialbym zobaczyc czy u ciebie tez tak to wyglada . Krzysiek
Opublikowano 10 Lutego 201016 l Właśnie zapodałem u siebie navi plus z A6 i nie wchodzi do końca bo ma większy dolny brzeg trzeba będzie go ciachnąć . Druga sprawa to komunikacja z fisem, nie mam CAN-a więc podłączone to jest po przez wyjście ENA, CLOCK i DATA, ale tu uwaga jeżeli na wcześniejszym radiu mieliśmy info rds z radia a podłączymy navi to niestety przy navi nie będzie to działało musimy zmienić kodowanie licznika, dodajemy +16 na dwóch pierwszych pozycjach ja miałem kodowanie 07142 czyli zmieniłem na 23142. Możemy jeszcze sprawdzić kodowanie navi powinno być 00207 jeżeli mamy zmieniarkę i głośniki pasywne przód i aktywne tył. Po tej operacji po włączeniu navi na fisie pojawi się ładny napis Audi navigation system . Rozumiem ze navi nie Dxowa?
Opublikowano 10 Lutego 201016 l Jak wrócę z roboty to wrzucę foty przed i po rezaniu no i trzeba dosyć sporo skrócić jakieś 3-4 mm. Według tabeli niestety bez DX ale też tak bardzo nie zależało mi na navi tylko na radiu a gra lepiej niż symphony, nr mojej navi to 4B0 035 192E.[br]Dopisany: 10 Luty 2010, 10:47_________________________________________________Jak obiecałem wrzucam fotki Porównanie symphony i navi. Krawędź zaznaczoną na żółto naleźy zeszlifować aż powierzchnia zrówna się z płaszczyzną zaznaczoną na czerwono. Jak skończe rezać to wrzuce foty jak wyszło.
Opublikowano 10 Lutego 201016 l Jak wrócę z roboty to wrzucę foty przed i po rezaniu no i trzeba dosyć sporo skrócić jakieś 3-4 mm. Według tabeli niestety bez DX ale też tak bardzo nie zależało mi na navi tylko na radiu a gra lepiej niż symphony, nr mojej navi to 4B0 035 192E.[br]Dopisany: 10 Luty 2010, 10:47_________________________________________________Jak obiecałem wrzucam fotki Porównanie symphony i navi. Krawędź zaznaczoną na żółto naleźy zeszlifować aż powierzchnia zrówna się z płaszczyzną zaznaczoną na czerwono. Jak skończe rezać to wrzuce foty jak wyszło. Ja też się wku...łem jak zobaczyłem, że dół nie wchodzi. Szybkie cięcie i gotowe. Na zdjęciach widać, że w trzech miejscach trochę przesadziłem, ale na żywo niec nie widać. Tnie się łatwo. zdjęcia z komórki więc jakość do bani. Zastanawiam się jeszcze co zrobić ze szparami po bokach. Planuje zakupić gumowy, okrągły pasek napędowy (taki od magnetofonu na kasety na przykład) odpowiedniej średnicy, i wcisnąć go w szparę. [br]Dopisany: 10 Luty 2010, 22:07_________________________________________________ Właśnie zapodałem u siebie navi plus z A6 i nie wchodzi do końca bo ma większy dolny brzeg trzeba będzie go ciachnąć . Druga sprawa to komunikacja z fisem, nie mam CAN-a więc podłączone to jest po przez wyjście ENA, CLOCK i DATA, ale tu uwaga jeżeli na wcześniejszym radiu mieliśmy info rds z radia a podłączymy navi to niestety przy navi nie będzie to działało musimy zmienić kodowanie licznika, dodajemy +16 na dwóch pierwszych pozycjach ja miałem kodowanie 07142 czyli zmieniłem na 23142. Możemy jeszcze sprawdzić kodowanie navi powinno być 00207 jeżeli mamy zmieniarkę i głośniki pasywne przód i aktywne tył. Po tej operacji po włączeniu navi na fisie pojawi się ładny napis Audi navigation system . Rozumiem ze navi nie Dxowa? po czym wywnioskowałeś że nie dx? bo moja np jest dx. A CAN i tak nie zadziała bez tunera tmc.