Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z Adblue w Audi A4 B9 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie pochodzi z Q7. Widziałeś jak wyglądają sterowniki z Q7. Ostateczna weryfikacja czy na pewno pochodzi z Q7 możliwa jest dopiero po podłączeniu urządzenia diagnostycznego i sczytaniu rozszerzonych danych identyfikacyjnych lub na podstawie auto-scanu z auta. Poza tym jedno marne zdjęcie i opis.... Wątpię.

Trzeba uważać na takie ogłoszenia, bo są cwaniki, którzy znają problem z tymi sterownikami i próbuja sprzedać sterowniki montowane w A4/A5 jako sterowniki pochodzące z Q7, bo właśnie dobrze o tym wiedzą, że takie najlepiej się sprzedają.

Opublikowano
  • Autor

Jak coś to zawsze można chyba zwrócił?

Pytanie tylko czy ten typ, nr podejdzie do mjego?

Edytowane przez Pitunek

Opublikowano
17 minut temu, Pitunek napisał(a):

Jak coś to zawsze można chyba zwrócił?

Jak chcesz się później wykłócać, to Twoja decyzja.

Opublikowano
  • Autor

Ok, ale po numerkach powinien pasować a czy jest sprawny czy nie to inna kwestia?

Opublikowano

Numery podalem Ci na poprzednich stronach...

Opublikowano
  • Autor

No to ten powinien pasować?

Opublikowano

Nie kupuj tego bo nie jest z Q7

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem a jak nie pyknie to odeślę ma tam 14dni za zwrot.

Opublikowano
  • Autor

Sterownik przyszedł, założyłem i błąd zniknął.

Jutro pojadę do elektryka na komputer, ale chyba powinno być ok.

Gdzie te membrany kupie, pasuje ją założyć bo tam faktycznie bluzga błotem i syfem po tym sterowniku to jakiś patent totalny bubel.

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan jako załącznik oraz informacje rozszerzone sterownika AC

Opublikowano
  • Autor

A co to nie koniec problemów? Mam dość tych samochodów, same z nimi problemy i chcę się już skupić na swoich rowerach, tam przynajmniej prawie wszystko sam ogarniam a nie muszę jeździć po tych pseudo fachowcach. Chociaż teraz w rowerach też jest elektronika D

Opublikowano
9 godzin temu, Pitunek napisał(a):

A co to nie koniec problemów? Mam dość tych samochodów, same z nimi problemy i chcę się już skupić na swoich rowerach, tam przynajmniej prawie wszystko sam ogarniam a nie muszę jeździć po tych pseudo fachowcach. Chociaż teraz w rowerach też jest elektronika

kup sobie nowy 2025/2026 zobaczysz co to kłopoty z elektroniką - Twój to bajka przy to co się teraz dzieje ) ale nie róbmy OT..

Edytowane przez RALF76

Opublikowano
9 godzin temu, Pitunek napisał(a):

A co to nie koniec problemów?

Zależy od tego co zakupiłeś, dlatego podeślij pełny auto-scan oraz rozszerzoną identyfikację sterownika AC (Adblue).

Z membramą odczekaj jeszcze. Mam takie jak chcesz. Cena 3,70€ z wysyłką do PL.

Opublikowano
  • Autor

Dlatego dawno już przeszedłem na komunikację miejską i rower D Bilet miesięczny za 30 zeta na 3msc a rowerkiem 40/50km/h to przy tych sprzętach i treningu bez problemu ). Jednak nie jest tak różowo bo eksploatacja roweru, gdyby nie paliwo wychodzi nie tak tanio z tym, że serwis można ogarnąć samemu bez stękania i przewracania oczami wybitnych fachowców D.

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Zależy od tego co zakupiłeś, dlatego podeślij pełny auto-scan oraz rozszerzoną identyfikację sterownika AC (Adblue).

Z membramą odczekaj jeszcze. Mam takie jak chcesz. Cena 3,70€ z wysyłką do PL.

Chętnie, tam jeszcze ta wtyczka jest uwalona i pasuje ją jakoś uszczelnić.

Opublikowano

Co znaczy uwalona?

Opublikowano
  • Autor

Tzn. gniazdo przy serowniki, urwane są te zaczepy, ale wtyczka weszła normalnie i dobrze trzyma.

Działa i nie chce mi się już pieprzyć z odsyłaniem, ale jak będę przyklejał membranę to można by ją jakoś uszczelnić?

Opublikowano

Odeślij ten sterownik. Tak nie może zostać. Nie uszczelnisz tego to pierwsze, po drugie brak właściwego styku na pinach prowadzi do wzrostu rezystancji przejścia, wynikiem czego do powstania wysokiej temperatury na pinach. Stopi to nie tylko gniazda pinów w sterowniku ale także we wtyczce.

Opublikowano
  • Autor

Prędzej szlag trafi czujnik, wtryski albo grzałki, wtyczka siedzi mocno i pasownie, trzeba ją tylko jakoś zabezpieczyć - coś wymyślę bo wizja odsyłania, ponownego szukania i szarpania się z tymi handlarzami mi się nie uśmiecha. Bardziej mnie martwi dlaczego już drugi raz padła bateria do zera już drugi raz a auto stało tylko 4 dni