Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Zmiana chorusa na pioneera i nurtujace pytania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wpadłem w posiadanie Audi B6 z oryginalnym radyjkiem chorus na kasetki bez zmieniarki i jak wiadomo na dzień dzisiejszy trochę to mało :) Miałem wcześniej audiczke b5 i tam miałem swojego pioneera Deh-80MP radyjko godne polecenia.Auta sie pozbyłem radyjko zostało.

W aucie mam w czterech drzwiach głośniki, głośnik centralny i subwoofer.I mam następujące pytania.

1.Ztego co zauważyłem oryginalne radio sterowane jest sygnałem can bus więc o wyłączeniu radyjak z kluczyka mogę zapomnieć ?

2.Czy jest jakiś interfejs który by wyświetlał napisy przy zegarach jak to ma miejsce w oryginalnym radiu ?

3.Jak podłączyłem na krótko pioneera grał przód i centralny głośnik ale ten środkowy nie wyrabiał i charczał czy można go jakoś wyciszyć ? Stosując jakiś rezystor może :)

4.A bym zapomniał jak podłączyłem pionka nie odbierały stacje radiowe ,zapewne zasilenie wzmacniacza nie działało jak go uruchomić?

5.Wracając do oryginalnego radia słabą ma barwę wysokich częstotliwości (sopranów) na radiu naturalnie czy jak bym dokupił tą zmieniarke mp3 to barwa jest lepsza od audycji radiowych tzn.jest soczysta czy płaski dźwięk :)

6.Jak to jest z tym wejściem aux mam schemacik kostki ale jak uaktywnić wejście by naciskająć klawisz CD się uruchamiało ?

Dzięki za odpowiedzie.[br]Dopisany: 17 Maj 2009, 23:05_________________________________________________Czy nikt z kolegów nie umie pomóc ?

Opublikowano

1.Ztego co zauważyłem oryginalne radio sterowane jest sygnałem can bus więc o wyłączeniu radyjak z kluczyka mogę zapomnieć ?

Walczę z tym od 2 tygdoni, są 2 bezpieczniki tylko z napięciem po stacyjce. Więc na dzień dzisiejszy możesz zapomnieć

2.Czy jest jakiś interfejs który by wyświetlał napisy przy zegarach jak to ma miejsce w oryginalnym radiu ?

Nie ma

3.Jak podłączyłem na krótko pioneera grał przód i centralny głośnik ale ten środkowy nie wyrabiał i charczał czy można go jakoś wyciszyć ? Stosując jakiś rezystor może :)

z tego co zauważyłem jest on zmotykowany z 2 przednimi głośnikami, zawsze można go odłączyć ale raczej nie wyciszyć

4.A bym zapomniał jak podłączyłem pionka nie odbierały stacje radiowe ,zapewne zasilenie wzmacniacza nie działało jak go uruchomić?

"Separator antenowy audi" wrzuć to do allegro pokaże ci niedrogie sprytne ustrojstwo podłączane do kostki iso, i co najważniejsze działa

Opublikowano

Witam

Powiedzcie jeszcze pod które złącze antenowe (przewód ) podpiąć "separator antenowy " ja w swoim modelu A4 B6 ma dwa :jedno duże drugie małe ( wersja z radiem concert ) :wallbash:

Opublikowano

witaj

i jak rozwiazałeś podłaczenie antenowe w swoim audi, bo mam taki sam problem. Po wyjęciiu radia mam dwie anteny- jedno normalne wyjście, a drugie to takie jakby było od gps-u??

pozdrawiam