Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przelew wody zza deski rozdzielczej???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie niewiem co jest grane po wciscnieciu gazu pow 2tys slychac zza deski rozdzielczej i jak by sie woda gdzie tam przlewala co jest grane pomozcie.

Opublikowano

masz zapowietrzony układ chłodzenia :cool:

na przewodzie od nagrzewnicy pod maską jest otwór do odpowietrzania

Opublikowano
na przewodzie od nagrzewnicy pod maską jest otwór do odpowietrzania

zdeniu gdzie jest ten otwór :question: Może dysponujesz jakimś obrazkiem bo jakoś nie mogę go znaleźć :cry: A problem mam ten sam i denerwuje mnie ten odgłos przelewającej się wody... po wymianie termostatu tak mie się zaczęło :evil:

Opublikowano

demoralizator, myślisz że nie sprawdzałem :question: Chodzi o to że tam gdzie wchodzą dwa przewody to na jednym od lewej stroany stojąc przodem do silnika jest taka jasna plamka w której jest dziurka. Problem właśnie jest w tym że dalej nie ma nic :exclaim: Ani żadnego zaworku ani śrubki w środku. Próbowałem zsunąć przewód no i okazało się że pod nim w plastiku też nic nie ma. No więc jakim to magicznym sposobem odpowietrzyć :question:

Opublikowano
Nie ma odpowietrznika to odpowietrz przewodem. Zsuń go z nagrzewnicy żeby poleciało troche płynu, oczywiście na pracującym silniku.

Zsuń go na tyle aby nie zdjąć węża całkowicie z plastikowej rurki. Zsuń go tylko na tyle aby tylko ten malutki otworek znalazł się poza rurką od nagrzewnicy i przygazuj. Powietrze zejdzie samo, jak zacznie lecieć płyn to wepchnij zpowrotem przewod na nagrzewnice i zaciśnij opaską.

Opublikowano

Goodspit, bez nerwów

tak jak pisze demoralizator, zsuń lewy przewód aby odsłonić otwór w króćcu aż do momentu gdy zacznie wypływać płyn , wtedy nasuń przewód i po robocie