Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Czy jest jakis sposób na wypłukanie klawiatury ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj problem wyglada nastepujaco poprzedni wlasciciel w moim audi chyba nie wymienial czesto oleju albo nie wiem co moglo byc tego przyczyna ale po odkreceniu korka od wlewu oleju mialem przed pierwsza wymiana taki spalony czarny smar ktory wczesniej byl olejem chyba..wymienilem olej ktory troche przeplukal klawiature ale i tak jest jeszcze oblepiona spalonym olejem.Sadze ze w misce olejowej tez jest kupe tego smaru.Bo czuc jego smród jak tylko auto sie zagrzeje. I teraz pytanie co robic? Silniczek pracuje super równo ma moc nie gasnie i wogóle.. Ale czy jest jakis srodek do calkowitego wyczyszczenia klawiatury i silnika? Co robic? Czym?? ALbo czy mechanik da rade lub czy robic to samemu.. Szkoda mi silniczka jak chodzi tak ladnie..

Panowie piszcie jakie sa sposoby na to..

Z góry dzieki bede czytal i odpowiadał bo sam sobie z tym raczej nie poradze..

Opublikowano

Czyszczenie silnika to robota dla mechanika i to takiego który się na tym zna, bratu coś takiego robili jak zakładali "nowy" silnik, chyba benzyną pod ciśnieniem czyszczono kanały olejowe, ale do tego napewno trzeba zwalić miskę olejową i prawdopodobnie głowicę. A tak z drugiej strony to nie wiadomo co ta maź pozalepiała i co się będzie działo jak ją usuniesz, ale może ktoś ma bliższe doświadczenia w tym zakresie, ja wiem tylko że to jest wykonalne.

Opublikowano

Witam,

Miałem podobnie. Smok kompletnie zatkany - wymieniłem pompe oleju + czyszczenie michy i klawiatury. Robiłem to u mechanika także nie wiem jakiej metody czyszczenia użył ale ilośc syfu w oleju drastycznie spadała - poradził mi abym przy kolejnej wymianie oleju wypłukał silnik http://moto.allegro.pl/item634200092_oczyszczacz_do_plukania_silnika_wersja_de_lux.html