Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Zewnętrzna chłodnica oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie - kto w motorze 2.0 TDI w nadwoziu B7 montował zewnętrzną chłodnicę oleju?

Istnieją sprawdzone zestawy Mocal'a, ale dla motorów 1.9 TDI. Przypuszczam, że podejdą też do 2.0, jednak chciałbym mieć 200% pewność.

W grę wchodzi oczywiście podstawka pod filtr oleju z termostatem, przewody ciśnieniowe i specjalizowana chłodnica oleju.

Opublikowano

Może z tej tabeli Racimex'a coś wywnioskujesz: http://www.racimex.de/content/de/quickfinder/quickfinder.php?artikelgruppe=92&referrer=auto%252Fracimex%252Foelkuehlerbausaetze.php&typ=Audi&anzeigen.x=36&anzeigen.y=12

Mogę ich wypytać przez formularz kontaktowy czy pasuje jakiś zestaw do konkretnego modelu silnika w b7, firma poważna więc chyba odpowiedzą zgodnie z rzeczywistością

Opublikowano

rtocki: oczysc skrzynke PW bo nie moge odpisac na Twoje pytania :wink4:

Pozdrawiam.

Opublikowano

rtocki: oczysc skrzynke PW bo nie moge odpisac na Twoje pytania :wink4:

Pozdrawiam.

No baran ze mnie a już się zastanawiałem czemu od paru dni nikt nie odpowiada na moje różne PW :wallbash: EOT

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam pytanie - kto w motorze 2.0 TDI w nadwoziu B7 montował zewnętrzną chłodnicę oleju?

Istnieją sprawdzone zestawy Mocal'a, ale dla motorów 1.9 TDI. Przypuszczam, że podejdą też do 2.0, jednak chciałbym mieć 200% pewność.

W grę wchodzi oczywiście podstawka pod filtr oleju z termostatem, przewody ciśnieniowe i specjalizowana chłodnica oleju.

sorki, że nie na temat jaro4444 jak mogę się z Tobą skontaktować, bo na PW limit mi się skończył, a mam do Ciebie małą prośbę.pozdr
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam,

Jaki jest cel zamontowania zewnetrzej chlodnicy oleju ?

Opublikowano

witam,

Jaki jest cel zamontowania zewnetrzej chlodnicy oleju ?

Taki jak kazdej inne chlodnicy.Redukcja temp. oleju.Przydaje sie glownie przy dlugofalowym obciazeniu siknika.np: szybka jazda autostrada czy jada po torze lub upalanie.

Istnieją sprawdzone zestawy Mocal'a

nie wiem na ile dzilaja w Audi ale z mojego subarowego srodowiska zna 3 przypadki ze Mocal sie rozszczelnil.Malo tego w jednym przypadku wymieniona chlodnica tez okazala sie trefna.Nie wiem czy nie leposzy ten Racimex nie lepszy.

Patrox ma taka w A4 z podstwka pod filtr Mocal.

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_moj_nowy_nabytek_20_tdi_bre_sline_by_dynosoft-t47443.0.html;msg975775#msg975775

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

sorki chlopaki ze nie na temat.. potrzebuje pilnie sie skontaktowac z jaro4444 a on ma zapchana skrzynke...moze ma ktos do niego gg albo numer telefonu... prosze o jego namiar do mnie na PW