wontly Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Witam, jak w temacie klakson mi nie działa i nie wiem czy nie ma go, czy coś z kabelkami itp....
Oskaro Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Powinien znajdowaćsię w okolicach zderzaka. Sprawdzałeś podłączenia pod poduszką powietrzną albo bezpieczniki ?
wontly Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 Bezpiecznik jest ok, natomiast nie wiem jak się dostać pod poduszkę w kierownicy i czy muszę coś odłączyć od poduszki czy jak? A samego klaksonu nie mogę odszukać wiec może go gdzieś zgubiłem... P.S Przy okazji oglądania bezpieczników znalazłem odpiętą wtyczkę od podświetlenia kółka zamknięcia nawiewu w desce po stronie kierowcy i za cholerę nie wiem gdzie to wpiąć, kabelek jest krótki więc powinno być blisko ale...
slodki79 Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Klaksony znajdują się z przodu na belce.Musisz wyjąć lampy i będą widoczne.
domjenick Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 jak się dostać pod poduszkę w kierownicy i czy muszę coś odłączyć od poduszki czy jak? musisz odkrecic poduche z tylu kierownicy dwie srobki-torxy,ale nie powiem jakie ,bo nie pamietam,poducha wyjdzie sama,nic nie odpinaj,uwazaj,zeby sprezynki od klaksonu wlozyc w te same miejsca
wontly Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 Wielkie dzięki za info co i jak jutro będę z tym walczył...
alex181266 Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 sprawdziłbym najpierw czy dochodzi zasilanie do klaksonu A samego klaksonu nie mogę odszukać wiec może go gdzieś zgubiłem... wyjmij prawą kratkę halogenu i można klaksony zobaczyć, są przymocowane do belki zderzaka, a jak nie to prawy reflektor. Przy okazji oglądania bezpieczników znalazłem odpiętą wtyczkę od podświetlenia kółka zamknięcia nawiewu w desce po stronie kierowcy i za cholerę nie wiem gdzie to wpiąć, kabelek jest krótki więc powinno być blisko ale... pozostałe nawiewy świecą? Jeśli nie to może być tak, że będziesz musiał dociągnąć zasilanie http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t20727.0.html;highlight=podświetlane+kratki
wontly Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 Tak, pozostałe nawiewy świecą! a tu widzę tylko wtyczkę z 2 pinami (męska) jakby się odłączyła, tylko skąd?
tacim Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ja też mam problem z klaksonem bo nie działa. Wykręciłem trąbkę i podłaczona do aku działa, bezpiecznik nr 40 działa czyli pozostaje tylko ewentualnie coś w kierownicy albo gdzieś kable są skopane nic muszę wykręcić kierownicę cholera torxy trzeba kupić ponoc trzeba aku - odłaczyć aby poducha nie bzyknęła.
domjenick Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 ponoc trzeba aku - odłaczyć aby poducha nie bzyknęła. nic sie nie stanie,po pierwsze-bo czujnik wysyla impuls do poduchy,wiec jesli czujnik nic nie wysle-nic nie wybuchnie-teoretycznie-ale jak sie boisz,to odlacz aku... powiem tak,kiedys na fali byly kradzieze poduszek powietrznych z aut-wiec teraz wyobrazcie sobie zlodzieja majstrujacego cos na ulicy,odkrecajacego aku,zeby potem jeszcze odkrecic poduszki-to trwa okolo pol godziny-kto by tyle w aucie siedzial? po drugie wcale nie trzeba odlaczac poduchy,zeby naprawic klakson w kierownicy-mozna ja odlozyc na kierownice nieodlaczona,lub ktos moze ja po prostu przytrzymac
Oskaro Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Korzystajac z faktu ze mialem malowany zderzak zrobilem Ci fotki klaksonu
tacim Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 to klaksony są dwa to może 2 jest zjarany albo co ?
Cuber Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 to klaksony są dwa to może 2 jest zjarany albo co ? tak są dwa
tacim Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 w A4 B5 też są 2 ?? A czy jak jeden się zjara to 2 działa ?
alex181266 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 w A4 B5 też są 2 ?? A czy jak jeden się zjara to 2 działa ? też są dwa oba po prawej stronie. Jak jeden się zjara to poznasz po innym dźwięku.
Oskaro Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 o w mordę a ja jeden znalazłem hmmmm Moze w B5 jest tylko jeden ?
szogun0 Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 W B5 jest dwa. Bo klakson ma być dwutonowy.
wontly Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Opublikowano 15 Lipca 2009 Kupiłem klaksony popodpinałem i niestety pali mi bezpiecznik?! Wie ktoś co to może być...?
Oskaro Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Kupiłem klaksony popodpinałem i niestety pali mi bezpiecznik?! Wie ktoś co to może być...? Może źle je podłączasz. Sprawdziłeś czy kable się gdzieś nie stykają ?
Rekomendowane odpowiedzi