Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy elektryczne składane lusterka w A4 moga sie auto zamyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam takie pytanko - jak w temacie czy elektrycznie skladane lusterka w mojej A4 moga sie automatycznie zamykac po wyjeciu kluczyka w stacyjce i analogicznie otwierac przy zapłanie ?? (jakies kodowanie np modulu konfortu ??)

Mysle ze byłby to fajna sprawa - tak jak w lepszych autach...

ma ktos może jakieś info na ten temat ??

pozdro

Opublikowano

Pierwsze słyszę! No chyba się tak nie da... :rolleyes:

Opublikowano

Nie ma nic takiego w Audi :twisted:

Opublikowano

Tylko dobry elektryk ci pomoże.

<<Tu utnie, tam przylutuje i cos wykombinuje>>

Innej możliwosci nie ma.

Opublikowano

neguje :] widzialem kiedys jak gosc parkowal, i zanim wysiadl- uszy sie ladnie zlozyly :) mowie o a4 oczywiscie.

http://allegro.pl/item184433909_lewe_lusterko_audi_a4_s4_01_07_el_skladane.html

czesto w ogloszeniach dopisuja- el. skladane lusterka... wiec prawdopodobnie to jest fabryczna opcja, ale chyba niezbyt popularna? btw- fajna sprawa :]

Opublikowano

dawajrapa, ale chyba nie czytales uwaznie

czy elektrycznie skladane lusterka w mojej A4 moga sie automatycznie zamykac po wyjeciu kluczyka w stacyjce

chodzi czy same sie skladaja bo to ze z guzika to ja to mam u siebie :wink:

Opublikowano

neguje :] widzialem kiedys jak gosc parkowal, i zanim wysiadl- uszy sie ladnie zlozyly :) mowie o a4 oczywiscie.

http://allegro.pl/item184433909_lewe_lusterko_audi_a4_s4_01_07_el_skladane.html

czesto w ogloszeniach dopisuja- el. skladane lusterka... wiec prawdopodobnie to jest fabryczna opcja, ale chyba niezbyt popularna? btw- fajna sprawa :]

moze je po prostu sam zlozyl zanim wysiadl z auta, przekrecajac przelacznik od regulacji lusterek w pozycje skladania lusterek.

Tutaj chodzi o automatyczne skladanie lusterek po wyjeciu kluczykow ze stacyjki.

/Andrzej

Opublikowano

aaa no wlasnie ;) niedoczytalem dokladnie pierwszego postu- moja wina, przepraszam :] ale w tym przypadku, wydaje mi sie ze dla dobrego elektryka/elektronika to nie jest zaden problem zeby sie podpiac jakos pod stacyjke i bedzie smigac automatycznie.

Opublikowano

Może kapsel coś wymyśli. Warto zapytać. Z mojego punktu widzenia patent możliwy do wykonania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę, że można to zrobić bez większych problemów.

Najprawdopodobniej można to wysterować jeśli masz nieoryginalny alarm (większość domykania w audi jest sterowane masą - zrób tak aby po uzbrojeniu alarm podał masę na dany kanał (kabel) a kabel ten połącz z kablem wyzwalającym złożenie lusterek. Dokładnie niestety musisz sam posprawdzać albo jedź do dobrego zakładu od alarmów.

Jeśli masz alarm ori - też nie ma problemu - musisz zrobić odpowiednio spreparowany zestaw przekaźników (podających w odpowiednich sytuacjach czyli przy włączaniu i wyłączaniu stacyjki to czym steruje się lusterkami (albo samą masę albo masę/plus na przemian - tak jak przy centralnym) które podłączysz do głównego zasilana na stacyjce.

Podsumowując - jeśli się trochę znasz - zrobisz.