rafi1985 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Witam!! dzis zauwazylem cos dziwnego. Jak stałem na skrzyzowaniu i mailem wlaczony kierunek w prawo doszly do mojego sluchu dziwne dzwieki baaarrzzdzooo delikatnego falowania obrotow ktorego nie widac na obrotomierzu WCALE. Slychac to delikatnie tylko jak sa swiatla mijania wlaczone i ktorys kierunek (awaryjne tez). Problem znika gdy wylacze tylko wszystkie swiatla lub do swiatel mijania dolacze klime. Co to moze byc?? Rano jak odpalam kontrolka ladowania sie nie swieci (teraz) mimo ze kiedys dosc czesto mi sie zdarzalo ale teraz jest spokoj.
vikis4 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Kiedy masz włączony kierunek jest to swoistego rodzaju obciążenie dla alternatora a co zatym idzie dla silnika,dlatego możesz (ale nie powinieneś)odczuwać delkiatne falowanie. Sprawdz miernikiem jakie masz ładowanie :gwizdanie:
rafi1985 Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Opublikowano 25 Maja 2009 wiem ze jest to obciazenie ktore dziala w rytm migajacego kierunku i jest naprawde slyszalnew kabinie i na zewnatrz. Zima zmienialm aku i gosc mowil ze ladowanie super ale podjade jeszcze raz i sprawdze
vikis4 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Może masz uwalone poduszki pod silnikiem lub za niskie obr. biegu jałowego? Moim zdaniem nie powinno się tego czuć-w końcu to nie takie duże obciążenie!
rafi1985 Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Opublikowano 25 Maja 2009 poduszki moga cos miec do tego?? Poduszki zmienialem 2 jakies 10 miesiecy temu...
vikis4 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Jeśli masz nowe to OK,jakie masz obr. biegu jałowego (oczywiście mierzone na vagu)?
Rekomendowane odpowiedzi