Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Jakie dystanse do 16" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie założyć dystanse aby kozacko wyglondalo moje A4 sedan i dobrze sie prowadziło mam felgi 16"( na razie) w przyszłym roku dopiero wymienię wiec na razie moze dystanse ale jakie z przodu i tylu czy moga być 25mm bo takie znalazłem w necie czy lepiej 20mm??? a na przyszłość czy 19" fele będą mogły być czy przesada??? dzieki

Opublikowano

Podaj parametry felg bo wróżek na forum raczej nie ma :wink4:

Opublikowano

sorki ale nie znam parametrów felg :confused4:/ są to standardowe z 2002 roku opona 205/55. Czy szkoda wydawać kasy i poczekać na te fele????

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu poczekał na felgi. Dystansami przy 16" nie nadrobisz za bardzo w wyglądzie.

Opublikowano

jak bym dał nawet te 25mm do tylu myslisz fajniej by nie bylo?? a jak fele jaki rozmiar bys proponowal?? mi sie podobaja z rantem ale niewiem jaki rozmiar!!

Opublikowano

Do B6 to tak 18"-19" pasuje. Mniejsze kiepsko wyglądają na B6 :confused4:

Opublikowano

Do B6 to tak 18"-19" pasuje. Mniejsze kiepsko wyglądają na B6 :confused4:

ładne 17stki nie wygladają źle :decayed:

co do samych dystansów to pytanie jaka fela? domyślam sie jaka wiec Ci powiem ze 20 mm wystarczy, wrzuc fotke jak coś :cool1:

Opublikowano

nie umiemm fotek ??? jak??

Opublikowano

nie umiemm fotek ??? jak??

wrzuć przez fotosika np. :gwizdanie: www.fotosik.pl

Opublikowano

Zdejmij jedną felgę i na jej tylnej części będziesz miał oznaczenia, np. 7x16 ET 45.

Na Audi dobrze wygląda ET 35, czyli koło jest prawie na równi z błotnikiem a nic nie ociera.

Mająć ET 45 (często w ori felgach) dajesz 10mm dystans i masz ET 35.

Opublikowano

Bylem sprawdzic i mam ET42 16H2 7JX CO PORADZICIE???

Opublikowano

Ja mając ET 45 przy feldze 17-stce zakładałem dystanse 20 mm i wygladało :good:

Opublikowano

Pytanie jeszcze, jaka zawiecha i w jakim stanie amorki, bo jak zrobi np. ET 30 (dystanse 12mm), to może przodek na dołach lub zakrętach trzeć o nadkola ...

Opublikowano

Pytanie jeszcze, jaka zawiecha i w jakim stanie amorki, bo jak zrobi np. ET 30 (dystanse 12mm), to może przodek na dołach lub zakrętach trzeć o nadkola ...

Przy 7" feldze nic mu nie będzie tarło przy takich dystansach :wink4:

Opublikowano

no moje B6 jest wersja sport niby ona jest fabrycznie lekko obniżona wiec jak lepiej dać spokój czy co proponujecie??

Opublikowano

Dibo napisał, że można śmiało wsadzać - ja aż tak biegły w temacie nie jestem, więc nie zaprzeczam/nie potwierdzam :cool1:

Opublikowano

no moje B6 jest wersja sport niby ona jest fabrycznie lekko obniżona wiec jak lepiej dać spokój czy co proponujecie??

Przede wszystkim zastanów się czy jest sens. Sam napisałeś że chcesz zmienić za jakiś czas na 19". Może się tak zdarzyć że te nowe felgi co kupisz będą miały takie parametry że w przypadku zastosowania dystansów będą tarły więc dystanse nie będą Ci potrzebne. Okaże się że kupiłeś dystanse tylko na chwilę do tych 16". Poczekaj na 19" i do nich ewentualnie jakieś mniejsze dobierzesz :wink4:

Opublikowano

a mozesz wkleić fotke wreszcie furmanki ? będzie o wiele wiecej mozna powiedzieć :gwizdanie:

Opublikowano

Grzechu, daruj sobie teraz dystanse. Obawiam się, że efekt będzie mizerny przy 16', więc szkoda kasy.

Twoje fele nie są mocno schowane w błotniki, więc ja bym sobie darował.