Art_A4 Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Mam możliwość kupienia tanio (150 GBP) używanego laptopa Acer Aspire 5633WLMi. Intel core 2 duo procesor T5500(1.66GHz, 667MHzFSB) Matryca-15,4 cala WXGA LCD. Intel Graphics Media Accelelator 950. 120 GB twardy dysk. 2GB pamięci RAM. Opłaca się ??? Laptopa będę używał do Vagowania , do internetu, może czasem jakiś filmik. Co o tym sądzicie ??? Jakiej jakości są materiały ??? Słyszałem, że bardzo klawiatura się wygina, ale nie wiem czy to do końca prawda.
endriuu Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 jak zjedzie do 100 GBP - bierz. inaczej nie ma sensu. to jjeszcze acer robiony wg starych standardow. wygina sie, trzeszczy, padaczka. acery warto brac od 2008r. wtedy poprawili jakosc.
wuju Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 to jjeszcze acer robiony wg starych standardow. wygina sie, trzeszczy, padaczka. acery warto brac od 2008r. wtedy poprawili jakosc. ja mam aspire z połowy 2006 i wszystko lala :gwizdanie: szwagier z początku 2006 i tez nie narzeka jedyne co to nagrywarki maja kiepskie przynajmniej moj model miałeś kiedyś acera czy porostu gdzieś tam cos tam slyszales?
dawkol-d1 Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Mój tato ma Acera Aspire, rocznik też jakoś 2005/06, obecnie kurzy się w szafie Do niczego innego poza pisaniem się nie nadaje. Z tego co wiem, to płyta główna się przegrzała, odbiło mu i nawet karta sieciowa nie działa Ale do tej pory dawał jakoś radę
Ukasz699 Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Jesli chodzi o Acera to podobno duze problemy sa z naprawami gwaracyjnymi ja sie o tym nigdy nie przekonam bo Mnie ta firma jakos nie przekonuje..
siemi1 Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Serwis Acera jest chyba tylko w czechach dowiedz sie o to bo moze byc problem.
cobradd Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 mam w domu dwa acery przywiezione ze stanów gdzie podobno sprzęt komputerowy jest wyższej jakości, w obydwóch w krótkim czasie padły nagrywarki a baterie po 1,5 roku użytkowania trzymaja 10 -30 minut, co do reszty raczej brak większych zastrzeżeń
MARiOLiNi Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Serwis Acera jest chyba tylko w czechach dowiedz sie o to bo moze byc problem. Jak reklamowałem palmtopa Acera to wysyłali go do Czech (3 lata temu). W jednym Acerze widziałem pękającą obudowę z tyłu matrycy. Przy zakupie ostatniego laptopa pytałem się w sklepie o awaryjność Asusa i Acera. Odradzili mi te marki.
endriuu Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 to jjeszcze acer robiony wg starych standardow. wygina sie, trzeszczy, padaczka. acery warto brac od 2008r. wtedy poprawili jakosc. ja mam aspire z połowy 2006 i wszystko lala :gwizdanie: szwagier z początku 2006 i tez nie narzeka jedyne co to nagrywarki maja kiepskie przynajmniej moj model miałeś kiedyś acera czy porostu gdzieś tam cos tam slyszales? mialem 3 acery w zyciu. poza tym siedze w sprzecie od lat.
miro_x Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Też mialem acera. Poza słabą bateria i wiecznie padającym systemem winXP który w jakiś sposób nie chciał dobrze działać na tym lapku to nic złego bym nie powiedział. Tam było takie menu w którym były różne opcje Acera. U mnie działalo to zwykle do kilku dni po świeżej instalacji. Poza tym nie działała hibernacja. Uważam że to z winy Acera bo w sumie na kilku lapkach w firmie tak sie działo. A stare HP działały bezbłędnie. Teraz mam Toshibe i w sumie dziala wszystko ale bateria nadal słaba i Vista to system tylko dla cierpliwych.
nike21 Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 dobre laptopy to: IBM, HP, DELL, Toshiba, ewentualnie Fujitsu Siemens, potem dlugo dlugo nic i na koncu wynalazki typu Acer, Asus, Samsung i inne marketowe badziewia... parametry ktore wypisales sa dosc ciekawe jak za ok 500zl jednym slowem za ta kase warto
endriuu Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Co do Samsunga - nie zgodze sie. Bardzo dobra jakość za niewygórowaną cenę. nawet R60 plus z dolnej półki jest wykonany solidnie i bezawaryjny.
Art_A4 Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Opublikowano 28 Maja 2009 Dzięki za opinie. Zobaczymy. Podobno w idealnym stanie :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi