Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Subaru Impreza STI - moja nowa zabawka (update foto)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

turdzi, problem w tym, że tutaj potrzebny byłby również i zawias.

300+ będę chciał osiągnąc zapewne przyszłym roku. Różne źródła mówią co innego co do w miare oczywiście "bezpiecznej" mocy bez kucia, ale wszędzie jako granica podawane jest właśnie te 320.

Opublikowano

faktycznie :mysli: skoro Maptek robi strojenie na 320 km to mysle zemaja to dobrze sprawdzone :cool1:

Opublikowano

A powiem Ci szczerze, że akurat Mapteka pod uwagę nie brałem :)

Jeśli chodzi o mody, to może i jestem trochę szalony, ale od początku do końca będę trzymał się "krakowskiej myśli technicznej" :) Narazie wychodzę na tym na + :)

Nie będę Ci już rozmywał tematu :)

Daj znać jak w końcu do Krk zawitasz :)

Pozdro :)

Opublikowano

A powiem Ci szczerze, że akurat Mapteka pod uwagę nie brałem :)

Jeśli chodzi o mody, to może i jestem trochę szalony, ale od początku do końca będę trzymał się "krakowskiej myśli technicznej" :) Narazie wychodzę na tym na + :)

Nie będę Ci już rozmywał tematu :)

Daj znać jak w końcu do Krk zawitasz :)

Pozdro :)

to mamy juz kogos w krakowie kto jest w stanie nadlubac subaru ?

Opublikowano

Ja swojego robiłem i będę robić w Projekcie.

Przy Forku bawili się Kisiel z Colinem i zdecydowanie w przypadku dalszych modów jestem gotów dać znów auto w ich ręce :)

Szczególnie, że już robili Forka z turbem i Ickiem od STi. Właściciel w 100% zadowolony, auto jeździ aż miło, a awarii brak :)

Opublikowano

Ja swojego robiłem i będę robić w Projekcie.

Przy Forku bawili się Kisiel z Colinem i zdecydowanie w przypadku dalszych modów jestem gotów dać znów auto w ich ręce :)

Projekcie ?

Opublikowano

Project XS

Akuratnie teraz widzę, że stronka nie bangla :)

http://www.projectxs.pl/

Również jeśli chodzi o koszta (przynajmniej remapu) nie było porównania. W Mapteku mi powiedzieli 4500 brutto, w 4Turbo 3000 netto (więc 4), a w Projekcie zrobiłem wszystko za 2K.

Opublikowano

Również jeśli chodzi o koszta (przynajmniej remapu) nie było porównania. W Mapteku mi powiedzieli 4500 brutto, w 4Turbo 3000 netto (więc 4), a w Projekcie zrobiłem wszystko za 2K.

hmmm fakt drogo ale ich doswiadczenia i wiedzy nic nie zastapi dlatego sie cenia.

Mysle ze Lukas z ekipy 4T ogarnie to tez bezproblemowo , ale z kims kto zrobil moze jedno czy dwa takie auta ja bym nie ryzykowal , ale to oczywiscie moje podejsci :wink4:[br]Dopisany: 07 Wrzesień 2009, 15:43_________________________________________________wlasnie dostalem wykresik z 4turbo , tak auto prezentuje sie na papierze :cool1:

wykres.jpg

:)

Opublikowano

wygląda jakby mogło coś niecoś jechać :naughty::decayed:

Opublikowano

miedzy 5400 a 7300 obr/min moc jest prawie identyczna

taka jest ogolna charakterystyka silnika imprezy ?

przewaznie raczej sie widzi ze moc rosnie caly czas a tutaj krzywa mocy ma dosc podobny wykres do krzywej momentu

Opublikowano

bo dlubali to auto mega spece :cool1:, auto ma lepszy dol niz WRX ktory ma teoretycznie mniejsza turbinke a dwulitowe sti z zalozenia ma powinno mniec laga ze wzgledu walsnie na wieksze turbo.

A tu ani laga a moc trzyma pod odcinke :)[br]Dopisany: 30 Wrzesień 2009, 18:12_________________________________________________zrobimy Mały up i pudło opanowane :naughty:

Opublikowano

Siema, to ty dziś jechałeś obwodnicą Radzymina w stronę wyszkowa, ??

Opublikowano

Siema, to ty dziś jechałeś obwodnicą Radzymina w stronę wyszkowa, ??

loool, chyba troche nie te okolice :polew:

Opublikowano

no wiem ale widziałem identyczne subaru jak jego na krakowskich blachach, jak mnie mijało :tongue4: zwolnił na chwilę i popatrzył, dzień wcześniej czytałem ten temat o jego subaru i tak od razu skojarzyłem,

Opublikowano

no wiem ale widziałem identyczne subaru jak jego na krakowskich blachach, jak mnie mijało :tongue4: zwolnił na chwilę i popatrzył, dzień wcześniej czytałem ten temat o jego subaru i tak od razu skojarzyłem,

male szanse , no chyba ze moj ojciec sobie zrobił daleka przejażdżkę :)