Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Jakie pióra wycieraczek polecacie na wymianę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj jechałem w deszcz i niestety moje pióra już kompletnie nie zbierają wody z przednie szyby. Myślałem już 2 lata temu o zmianie tych piór, baa, nawet kupiłem jakieś w sklepie i zamieniłem.

Jednak po tej zamianie efekt był jeszcze gorszy od tego który wtedy miałem. (sprawdziłem że były dobrze założone)

Teraz sytuacja z wycieraczkami jest tragiczna i jak pada deszcz to strach jechać...

Ktoś jest w stanie polecić mi gumki na wymianę? (ale zabrzmiało :naughty:)

Albo może podgiąć jakiś element.

Od razu piszę że nie założę jakiś wypasionych nowych wycieraczek bo w moim terenie na pewno zginą...

Opublikowano

Kup sobie Valeo

Opublikowano

jakiś czas temu przerabiałem ten temat i po przeczytaniu chyba wszystkich postów na ten temat kupiłem zwykłe wycieraczki w TESCO za bodajże 7 pln. Kupiłem je przed zimą i do tej pory mi służą. I takie rozwiązanie zalecałbym :>

Opublikowano

Tylko Valeo.

Mialem oryginal Audi przy wiekszej predkosci niedomagały, trecco czy tricco nie pamietam nazwy tak samo.

Opublikowano

2 lata i więcej na tych samych piórach, więc nie ma się co dziwić, że już nie zbierają.

Nawet najlepsze w zimę mogą dostać tak w skórę, że wiosną mogą się nie nadawać do użytku - lepiej zmień jak najszybciej, bo porysujesz szybę.

Do tej pory zazwyczaj kupowałem tanie wycieraczki, chyba MotGum - były dobre i zawsze zakładałem nowe na jesień i wiosnę (po dychę sztuka, więc żaden wydatek).

Ale w Audi był potrzebny spojlerek bo przy większych prędkościach kiepsko zbierały.

Kupiłem Championa (80 za sztukę) ze spojlerkiem i jestem bardzo zadowolony. Zimę przetrzymały i nadal zbierają bardzo dobrze.

To są zwykłe wycieraczki, nie płaskie, więc może się nikt na nie nie połasi.

Opublikowano

Wczoraj wymieniałem wycieraczki u siebie kupiłem zwykłe wycieraczki do Audi A4 Kagera po 12 zł za sztukę i od razu je przetestowałem bo lało wczoraj cały dzień i przyznaję, że zbierają ładnie, także cena nie wysoka i można spokojnie w deszczu jeździć.

Opublikowano

Czyli wszyscy wymieniacie całe wycieraczki

To dlaczego w sklepach motoryzacyjnych są do kupienia same gumki? :mysli:

Ktoś zna na to pytanie odpowiedź?

Czy coś w tych wycieraczkach się zużywa poza gumkami? No może farba odpada...

-----------------------------------------------------------------------------

pytałem w sklepie motoryzacyjnym kiedy wymienia się wycieraczkę a kiedy gumkę i ci mi mówią że wycieraczkę wymienia się jak ta stara ma duże luzy poprzeczne.

Tak pytam o te wycieraczki bo rok temu kupiłem jakieś do A4 w NOMI i jak założyłem i przejechałem się w deszcz to było jeszcze gorzej niż na starych. Więc szybko zmieniłem na stare a te nowe do kosza...

Zmieniłem gumki w wycieraczkach to znowu efekt był straszny i wróciłem do starych gumek.

Przyszedł chyba czas na Valeo ze spoilerkiem...

Opublikowano
To dlaczego w sklepach motoryzacyjnych są do kupienia same gumki? :mysli:

Ktoś zna na to pytanie odpowiedź?

gumki są dla tych, dla których pióra są zbyt drogie, bądź ich koszt to 1/10 samochodu

Opublikowano

Panowie , jest przecież temat odnośnie piór do wycieraczek wiec po co kolejny temat ? :gwizdanie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...