Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Jak przygotować auto do dłuższego postoju (ponad rok)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! jak w temacie, jestem zmuszony zostawić moją niunię z powodu wyjazdu za granicę i nie będzie to wyjazd turystyczny ;( , jak najlepiej przygotować auto do takiego długo trwałego postoju? i czego się spodziewać po ewentualnym powrocie? wiem że akumulator padnie na pewno, pewnie będzie problem z hamulcami (tarcze, zaciski) a jak silnik to zniesie? paski płyny? wszystkie sugestie mile widziane Pozdrawiam :hi:

ps. auto będzie garażowane

Opublikowano

a nie możesz sie umówić z kimś z rodziny , że co jakiś czas będzie brał auto na przejażdżke :hi:

bo na logike to silnik przy starcie będzie miał mega sucho po roku stania , albo sprzedaj furke i kup za rok jakąś inną a4ke :mysli:

Opublikowano

Daj mi na przechowanie..ja się nią zaopiekuje :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Sprzedać nie sprzedam, za dużo w nią zainwestowałem żeby teraz puścić do żydka za pół ceny i to jest największy problem :( szkoda mi go żonie było dawać a co dopiero sąsiadowi :wallbash: najbliższa rodzina 350km

Opublikowano

najbliższa rodzina 350km

Dla samochodu na pewno byłoby lepiej gdybyś zaprowadził to auto i żeby sobie jeździli co miesiąc.

Jeśli jednak zdecydujesz się postawić auto w garażu to poczytaj >>TO<< :)

Opublikowano

uu, ja po 3 miesiącach miałem problemy (hamulce, opony, aku), co dopiero po 12...

Opublikowano

Nie wiem - mój szef co roku wprowadza na zime swojego Mercedesa SLK do garażu i stoi od pażdziernika do kwietnia tj 7 miesięcy i jedyne co przed tym robi to czyści w środku, myje i pastuje na zawnatrz, kompresorem wydmuc**je liscie itp i przykrywa specjalna plandeką. Od 3 lat tak samo i w kwietniu odpala na strzał, chwile nierówno chodzi ale po ok 10 sek jest ok i jazda...

Jeszcze nigdy nie miał problemów po zimowym przechowaniu :mysli:

No oczywiście odłączamy aku a do środka wkładamy takie wiaderko zasysające wilgoć z otoczenia.

Opublikowano

uu, ja po 3 miesiącach miałem problemy (hamulce, opony, aku), co dopiero po 12...

u mnie po pol roku stanie nie bylo zadnych problemow odpalil od strzala

Opublikowano

MI tez się zdaża zostawiać autko na 3.. 4 miesiące, z tym że ja zawsze kogośprosze żeby co 2, 3 tygodnie się nim przejechał... raz stał 2 miesiące i poza słabszymi hamulacami na początek nic mu nie było - aczkolwiek po rocznym postaoju może to słabo wygladać..

Opublikowano

Troszke oliwy do cylindrow i bedzie cacy :wink4: