Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Antyradary - możliwość dobrej ceny dla Klubu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łukasz, a podrzuć jeszcze pomysły jak pracując nie płacić, bądź ominąć w Polsce:

- ZUS

- PIT-5

- VAT-7

Kupuję od razu, nawet jak urządzenie będzie pikać :polew:

Ludzie, rozpętujecie wojnę, która nie będzie miała końca.

Na każdy ulepszony antyradar znajdzie się lepszy ( na jakiś czas) radar, i tak w kółko... :polew:

Końca nie widać, a w aucie będzie sprzętów przybywać, a z kieszeni ubywać :cool1:

Już teraz na odcinku z Olsztyna do Warszawy jadąc siódemką jest kilkanaście ( jak nie kilkadziesiąt) radarów.

Kilkadziesiąt razy z AR będę zwalniać do 70km/h albo 40km/h, a pozostałe odcinki gnać na złamanie karku, bo poczucie, że mam na pokładzie CB, AR dodaje skrzydeł.

Ja też niedawno dostałem 6pkt, przekroczenie prędkości wyłapane suszarką...było do 70km/h,

ewidentnie moja wina,

i teraz , każdy kto w tym momencie dysponowałby AR prawdopodobnie uniknąłby mandatu, bo by pikało,

a gdyby tam nie stał policjant z suszarką to by rzecz jasna nie pikało, a zatem będąc mądrzejszym od innych uczestników ruchu ( bo ma AR) gna taki koleś mając ograniczenie do 70km/h w doopie... :evil: :evil: :evil:

Patrzą - przestrzegam przepisy

Nie patrzą - nie przestrzegam przepisów,

czasami przytaczamy jako przykład kierowców ze starej unii, że kultura jazdy...itp, itd.

Kiedy w tym kraju ludzie zaczną inaczej myśleć :wallbash:

Opublikowano

Łukasz, a podrzuć jeszcze pomysły jak pracując nie płacić, bądź ominąć w Polsce:

- ZUS

- PIT-5

- VAT-7

Kupuję od razu, nawet jak urządzenie będzie pikać :polew:

To Ty jeszcze nie masz tego ? :polew: :polew: :polew:

Na każdy ulepszony antyradar znajdzie się lepszy ( na jakiś czas) radar, i tak w kółko... :polew:

Nie do końca jest to prawda.

Końca nie widać, a w aucie będzie sprzętów przybywać, a z kieszeni ubywać :cool1:

Nie do końca jest to prawda :naughty:

Już teraz na odcinku z Olsztyna do Warszawy jadąc siódemką jest kilkanaście ( jak nie kilkadziesiąt) radarów.

W wielu miejscach postawionych zupełnie bez sensu.

Kilkadziesiąt razy z AR będę zwalniać do 70km/h albo 40km/h, a pozostałe odcinki gnać na złamanie karku, bo poczucie, że mam na pokładzie CB, AR dodaje skrzydeł.

Nawet nie wiesz jak się mylisz mój drogi Mareczku - jest udowodnione, że ludzie, którzy korzystają z AR jeżdżą ostrożniej i bezpieczniej i wręcz przeciwnie - co jest absurdalne jak się na to patrzy - odbierają tych skrzydeł.

Osobiście to zauważyłem na sobie - odkąd mam AR jeżdżę wolniej i ostrożniej.

Ja też niedawno dostałem 6pkt, przekroczenie prędkości wyłapane suszarką...było do 70km/h,

ewidentnie moja wina

I pewnie ograniczenie, które tam było też miało sens ?

Patrzą - przestrzegam przepisy

Nie patrzą - nie przestrzegam przepisów,

Ale posiadanie AR nie zmienia tego podejścia, a wręcz przeciwnie uczula na pewne rzeczy i wzmaga ostrożność.

czasami przytaczamy jako przykład kierowców ze starej unii, że kultura jazdy...itp, itd.

Kiedy w tym kraju ludzie zaczną inaczej myśleć :wallbash:

To czemu w innych krajach, m.in. w USA w wielu stanach posiadanie i używanie AR jest zgodne z prawem ?

W Europie też są kraje gdzie można ich używać i jakoś jest mniej wykroczeń niż u nas.

Taktuś tu chodzi o ludzi, a nie o AR, bo one, tak jak to jest w reklamie Media Markt, nie są dla idiotów.

Opublikowano

Ale się nacytowałeś :decayed:, ale przez to fajnie się czyta :wink4:

Wracając do AR

To jest tak, jak ktoś kiedyś nie chciał się uczyć i wpadł na pomysł ściągania...

a znaleźli się też tacy, którzy udowadniali, że ściąganie daje więcej korzyści niż sama nauka...

Ciężko się jeździ w naszym kraju, ale wystarczy poruszać się zgodnie z przepisami... :tongue4:

( zaraz zostanę pogrzebany żywcem :tongue4:)

Wymowne jest to, że za takimi wynalazkami rozglądają się kierowcy nieustannie narażeni na utratę prawa jazdy za pkt...

Opublikowano

Ciężko się jeździ w naszym kraju, ale wystarczy poruszać się zgodnie z przepisami... :tongue4:

( zaraz zostanę pogrzebany żywcem :tongue4:)

Jakbyś miał zrobić trasę Warszawa-Wrocław zgodnie z przepisami to musiałbyś jechać podobno 13h więc jak to jest ?

Wymowne jest to, że za takimi wynalazkami rozglądają się kierowcy nieustannie narażeni na utratę prawa jazdy za pkt...

I tutaj również się nie zgodzę - znam wiele osób, które nie mają problemów z punktami, ale chcą się czuć bezpieczniej na drodze. Przykładów mógłbym mnożyć wiele - stawianie przenośnych FR w miejscach absurdalnych, mnogość stacjonarnych w całej PL w miejscach niekiedy niepotrzebnych.

Powiem Tobie, że czasami nawet super przepisowy kierowca może się zagalopować na chwilę i przez to dać się złapać albo zrobić coś nieumyślnie - ja wiem, że każdy odpowiada za swoje czyny, ale takie zupełne przypadki są niepotrzebne.

Druga sprawa to chyba czytałeś, że Policja zakupiła bardzo dużo druczków mandatowych - dostali rozkaz żeby karać kierowców za co popadnie, bo Pan Premier chce z tych pieniędzy łatać dziurę budżetową - chce zebrać 1,5 mld PLN - czy to uczciwe ?

Opublikowano
  • Autor

Jestem przekonany, że Ty nie jeździsz zgodnie z przepisami... :cool1:

Wyobraź sobie, że w nocy(!), na prostym, szerokim i równym odcinku jedziesz te przepisowe 90 km/h. Co 5 km masz tereny zabudowane, na których teoretycznie musisz wyhamować do 60 km/h.. Przecież tak się nie da. Jak nie wjedzie Ci TIR do bagażnika to sam rozwalisz auto w którymś rowie, bo przy takiej jeździe można szybko zasnąć...

Nie popieram ganianki typu wyprzedzanie na trzeciego itp. żeby tylko zaoszczędzić 10min na odcinku 100km, ale z drugiej strony całkowicie przepisowo też się nie da. :wink4:

Opublikowano

Ciekawostka na spostrzegawczość (to u nas w PL) - znajdźcie na tym zdjęciu fotoradar przenośny :naughty:

97713705.th.jpg

Opublikowano

zielona tablica z prawej albo słup z lewej :>

Opublikowano

A nie sterczy pod tablicą po prawej stronie przypadkiem?? :naughty:

Opublikowano

Tutaj? Wydaje mi sie ze swiatlo odbija sie w soczewce.

250px.jpg

Opublikowano

Niestety nie trafiliście :kox: Widać go na tyle, że nie trzeba się domyślać, ale na pierwszy rzut oka jest go naprawdę trudno znaleźć :naughty:

Opublikowano

a jest to w ogóle legalne takie chowanie foto radaru :mysli:

Opublikowano

Oczywiście - wymóg to odpowiednie ustawienie zgodnie ze specyfikacją producenta :wink4:

Znajomi nie wpakowali się w niego tylko dlatego, że mieli antyradar - 3 razy przejeżdżali tam wolno i go szukali i dopiero jak wyszli z auta to znaleźli :kox:

Opublikowano

Oczywiście - wymóg to odpowiednie ustawienie zgodnie ze specyfikacją producenta :wink4:

Znajomi nie wpakowali się w niego tylko dlatego, że mieli antyradar - 3 razy przejeżdżali tam wolno i go szukali i dopiero jak wyszli z auta to znaleźli :kox:

no to mów gdzie jest[;[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2009, 10:19_________________________________________________łukaszr czy to to przy 1 słupie z lewej strony?? coś wystaje nad betonem :D ale jak tyle wracali to pewnie gdzies w krzakach jest :polew: :polew:
Opublikowano

:kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

250px.jpg

Opublikowano

:kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

250px.jpg

:polew: :polew: :polew:

to na pewno napstryka ten fotopstryk,

każdy o nim zapomniał i zarósł chłopaczyna... :polew:

Opublikowano

Bingo Diego :naughty:

Tu macie jego zdjęcia:

fotorapidc.th.jpg

Acha, dla uściślenia - CB radio nie pomogło - nikt nie wiedział, że coś tam stoi więc jak się domyślam HDD zapełnił się wyjątkowo szybko :wink4:

Opublikowano

Bingo Diego :naughty:

Tu macie jego zdjęcia:

fotorapidc.th.jpg

Acha, dla uściślenia - CB radio nie pomogło - nikt nie wiedział, że coś tam stoi więc jak się domyślam HDD zapełnił się wyjątkowo szybko :wink4:

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: mają pomysły chłopoki :polew: :polew: :polew::kox:
Opublikowano

Jeszcze go nikt nie podpieprzył??[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2009, 15:06_________________________________________________stoi sobie tak samotny..

Opublikowano

Może był postawiony żeby drogówka z krzaków mogła spisać auta z antyradarem bo tylko oni są w stanie przejeżdżając go wyczaić :gwizdanie:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

lukaszr, w okolicach 07.31 - 05.08 zgłoszę sie do ciebie w sprawie valentine v1. Bede potrzebowal jedna sztuke. :decayed: