Radek1987 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam , byłem dziś w warsztacie w Gdyni i chciałem nabić klimę. Ale rozłożyli ręce i powiedzieli, że nie widzą gdzie by mogli się podłączyć i nic nie zrobią. Powiedzieli też , że w 96roku nie było klimy w a4 i muszę mieć jakąś kombinowaną. Może ktoś pomóc i powiedzieć gdzie i jak się podłączyć ? Może pod czujnik ciśnienia klimy ?
Wihajster Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam , byłem dziś w warsztacie w Gdyni i chciałem nabić klimę. Ale rozłożyli ręce i powiedzieli, że nie widzą gdzie by mogli się podłączyć i nic nie zrobią. Powiedzieli też , że w 96roku nie było klimy w a4 i muszę mieć jakąś kombinowaną. Może ktoś pomóc i powiedzieć gdzie i jak się podłączyć ? Może pod czujnik ciśnienia klimy ? zmień mechaników
Musashi Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 przeciez pod oslona podszybia, lub w komorze silnika, kolo akumulatora sa zlacza do tego celu
Gość Michał Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Heheh, pewnie kolega trafił na takich macherow co sobie kupili stacje a zielonego pojęcia nie maja "co i gdzie" Chyba że rzeczywiscie coś nakombinowane jest z tą klima.
michu93 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 dobre... uśmiałem się... przeciez klime mialy nawet modele z 94 roku... zmien mechanikow bo szkoda gadac... mi podlaczali tam przy chlodnicy o ile dobrze pamietam, taki zawor tam jest
Radek1987 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2009 dzięki za podpowiedzi , jutro zajadę jeszcze gdzie indziej a jeżeli chodzi o mechaników to jest nawet na forum polecany ten warsztat w Gdyni
Gość Michał Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 dobre... uśmiałem się... przeciez klime mialy nawet modele z 94 roku... zmien mechanikow bo szkoda gadac... mi podlaczali tam przy chlodnicy o ile dobrze pamietam, taki zawor tam jest W B5 tam się podłączali? U mnie podłączali się w zawory przy podszybiu od str. pasażera.[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2009, 21:26_________________________________________________ dzięki za podpowiedzi , jutro zajadę jeszcze gdzie indziej a jeżeli chodzi o mechaników to jest nawet na forum polecany ten warsztat w Gdyni Oj ,to chyba jakaś kombinacja była, nie sadzę żeby ktoś kto się zajmuje klima był aż tak niezorientowany
michu93 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 kurcze nie mówię teraz nic bo nie pamiętam dokładnie... albo może tam ciśnienie sprawdzali albo coś, już nie pamiętam...
Gość Michał Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Mogli cos grzebać przy czujniku, z lewej strony przy chłodnicy się znajduje, wystarczy wyjąc kratkę ze zderzaka by się do niego dostać
Radek1987 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 wczoraj szukali gdzie się podłączyć na podszybiu, ale nic nie znaleźli . Jest tam czujnik ciśnienia klimy i drugi aluminiowy wężyk
Gość Michał Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 U mnie zaworki były w tym miejscu:
zegarmistrz Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 U mnie zawór do napełniania klimy jest z przodu w chłodnicy klimy. Nic nie trzeba demontować, otwieram maskę i stoją przedem do silnika jest on na około połowie chłodnicy klimy z lewej strony.
majkel_majki Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Umieszczenie zaworów zależy od rocznika. Jeżeli dobrze pamiętam to po 97 były 2 przy podszybiu, a wcześniej jeden w chłodnicy a drugi na podszybiu.
Gość Michał Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Umieszczenie zaworów zależy od rocznika. Jeżeli dobrze pamiętam to po 97 były 2 przy podszybiu, a wcześniej jeden w chłodnicy a drugi na podszybiu. I to by sie zgadzało
Gość Henrykus Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Pewnie byłeś w TOS-ie . W zeszłym roku chcieli mi pół przodu tam rozbierać , a faktycznie złącze serwisowe jest tylko jedno na skraplaczu . Jedź do Wash Master przy Makro , tam znają się na rzeczy. Pozdr Niestety byłem w błędzie nie polecam Wash Master , nie ma już tego mechanika. Byłem wczoraj (9 czerwca), zaczeli mi rozbierać filtr powietrza silnika , porażka. Opinię powtórzę w dziale warsztaty niepolecane. Pozdr
Radek1987 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 okazało się , że nie mam w ogóle złącza do napełniania klimy , tzw. klima jednorazowa . A chodzi o to, że mam chłodnice z passata , bez złącza. Prawdopodobnie będzie to tak rozwiązane ze koleś mi wspawa złącze.
Rekomendowane odpowiedzi