Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Helixy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zakupilem zestaw odseparowany helix dark blue 52.1( wf- 130 mm). jedna strone zamontowalem do tapicerki na zakupione dystanse a druge strone wyciszylem matami i tasma dekarska tytan i zamontoawalem na stabilnym panelu.efekt jest taki ze prawie zadnej roznicy nie ma jak graja obie strony, fakt ze na stronie wygluszonej nic w dzrzwiach nie trzeszczy, ale liczylem ze jakosc odsluchu duzo sie poprawi.specjalnie zrobilem tylko jedna strone dla porownania.czy wina moze byc ze to podpiete jest bez wzmacniacza tylko pod radio pionniera 4x50 i nie wyrabia bo strasznie cicho to gra a jak podkrece glosnosc na ponad 45 to glosniki harcza.przewody nowe kazdy plus i minus w porzadku.ori 100mm graly chyba glosniej np przy 30.czy to normalne bo az mi sie odechcialo druge strone wygluszac.

Opublikowano

niestety....

znam te ból...mam z przodu system DLS 13 cm i nie gra wiele lepiej jak orginał. Powodem tego jest sposób mocowania głośnika, nie jest on częścią drzwi a tapicerki. A to nie gwarantuje ani dobrego trzymania ani zamkniętej przestrzeni za głośnikiem

Opublikowano

tylko ze ja jedna strone mam zrobiona tak ze glosnik jest zamontowany na panelu w drzwiach(wygluszenie z zewnatrz i wewnatrz) a nie w tapicerce ale efekt nie wiele sie rozni od tego zamontowanego do tapicerki a pracy bylo ogrom.a moze te helixy 13 cm to poprostu taki chlam czy wzmacniacz dopiero je rozkreci???