studentzse Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Panowie ostatnio zauważyłem ze mam przeciętą oponę na rogu(jak się odegnie gumę to widać minimalne ślady ze jest to przecięcie do drutów) opona to 17" nisko profilowa. Czy mogę tak jeździć i nie muszę się obawiać ze przy dużej prędkości strzeli mi opona? Dziś bylem w dwóch warsztatach wulkanizacyjnych i usłyszałem w obu ze można spokojnie tak jeździć bo opona ma kilka warstw a tu jest tylko przecięta guma. Co sadzicie o tym?
PRZEEMAS Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ja mam to samo jezdze juz 2 miesiace i jak na razie nic zlego sie nie dzieje.
Dibo Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ja bym jednak nie ryzykował. To jest Twoje życie i zdrowie, a przy większych prędkościach różnie może być
Yelo Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ja też mam kilka skaleczeń i mam mieszane uczucuia. Uznałem, że dojeżdżę do końca, tylko skaleczenia są dużo płytsze, niż do drutów.
Rafol Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 kolego opony to jedyny kontakt auta z nawierzchnią i nie wart na tym oszczędzać, jeśli jest nawet minimalnie uszkodzona jest duze ryzyko że podczas dłuzszej drogi kiedy opona sie bardziej nagrzej, może wystrzelić a wtedy skutki moga byc dużo droższe niz wymiana opony
jaca.13 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 nie oszczędzaj na oponach bo można dużo więcej stracić !!!
leon29sj Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 tak jak piszą koledzy..na oponach nie zaoszczędzisz..i myślę że nawet nie ma się nad czym zastanawiać..bo możesz zrobić sobie i co najgorsze innym niewinnym krzywdę
studentzse Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 macie racje koledzy...coś z tym zrobić trzeba, liczy się zdrowy rozsądek
wentyl Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 wszystko zależy jak szybko jeżdzisz ja bym na twoim miejscu zmienił gumy po co ryzykować
Rekomendowane odpowiedzi