Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Lodówka w aucie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zamontować lodówkę w swojej audi. Ma ktoś jakis pomysł gdzie ją zmontować? Może ktoś już montował lodóweczkę w swoim aucie? Jak ją zamocować? Gdzie? Myślałem o zamocowaniu jej w bagażniku. Co o tym sądzicie? Oczywiście musi być możliwość szybkiego jej wyjęcia.

Opublikowano

Bagaznik wydaje się być najlepszym rozwiązaniem. Jakich rozmiarów jest ta lodówka?

Opublikowano
  • Autor

O to chodzi że jeszcze jej nie mam i chce dostosować lodówkę do posiadanego miejsca

ale myślę że będzie miała ok 20L pojemności

Opublikowano

osobiście umieściłbym lodówkę w bagażniku tuż za siedzeniami aby można było do niej sięgnąć poprzez odchylenie oparcia siedzenia :mysli:

Opublikowano

Doprowadź sobie odpowiednie zasilanie do tej lodówki. Proponuje bezpośrednio od aku dwa przewody jeden na "+" i drugi na "-". Załóż bezpiecznik na przewód prądowy, 10 - 15 cm za akumulatorem. Ja mam coś takiego http://www.allegro.pl/item647957942_krolewicz_trucklodowka_man_volvo_daf.html

Opublikowano

Innego miejsca nie można w aucie osobowym sobie wyobrazić jak bagażnik...

Ja ulokowałbym ją przy jednym z boczków,jeżeli byłaby w prostokącie....

Opublikowano

tylko bagażnik....a jakie jest zużycie prądu?...bo się zastanawiałem też nad tym..fajna sprawa jak jeździ gdzie dalej... :good:

Opublikowano

tylko bagażnik....a jakie jest zużycie prądu?...bo się zastanawiałem też nad tym..fajna sprawa jak jeździ gdzie dalej... :good:

od 35 do 90 wat (około 3A)w czasie pracy, ale sadzę że jak wstawisz do lodówki zimne napoje i do tego ze dwa wkłady ze zamrażalki dużego zużycia prądu nie będzie

Opublikowano

znajomy miał taką lodówkę zamontowaną w kufrze i bardzo sobie chwalił !

Opublikowano

Zajebioza jest taka lodówka , w sceniku miałem ori lodówke, była ulokowana zamiast środkowego fotela,super sprawa na dalekie wyjazdy :good:

Opublikowano

Tak tylko informacyjnie...

A może wystarczy Ci klimatyzowany schowek?

Było o tym dużo na forum.

Opublikowano

ale do B5 klimatyzowany schowek???

że do B6 to rozumiem, ale taka lodóweczka w bagażniku to ciekawy pomysł, są takie na 12v do zapalniczki, podłączyć na stałe, z bezpiecznikiem, zamocować do boczku i jest extra :)

Opublikowano

tylko B6 ma gniazdo zapalniczki pod ciągłym napięciem, więc aku by padał co noc, musiał by być jakiś włącznik i wyłącznik

Opublikowano

a po co komu lodówka skoro praktycznie co 10km zimny browarek lub red bul-a można kupić na stacji benzynowej

dla mnie to tylko zawalisko w bagażniku i do tego trzeba jakoś konkretnie ją zamontować żeby nie fruwała po tym bagażniku bo browarki się spienią :>

no ale to tylko moje zdanie :mysli:

Opublikowano

ale do B5 klimatyzowany schowek???

ja mam :naughty:

Opublikowano

tylko B6 ma gniazdo zapalniczki pod ciągłym napięciem, więc aku by padał co noc, musiał by być jakiś włącznik i wyłącznik

Zużycie prądu normalnej lodówki samochodowej z kompresorem (nie mylić z chłodziarką z wiatraczkiem) jest na tyle małe, że nawet tego nie zauważysz na akumulatorach ;)

Ja w ciężarówce nawet na weekendy nie gaszę :P

Opublikowano

Zużycie prądu normalnej lodówki samochodowej z kompresorem (nie mylić z chłodziarką z wiatraczkiem) jest na tyle małe, że nawet tego nie zauważysz na akumulatorach ;)

Tylko Ty masz w ciężarówce 2 x 12 V i to jakiej mocy baterie .......pewnie ze 190 Ah jedna i podejrzewam, że w weekend przepalasz auto.....

Opublikowano

Tylko Ty masz w ciężarówce 2 x 12 V i to jakiej mocy baterie .......pewnie ze 190 Ah jedna i podejrzewam, że w weekend przepalasz auto.....

Zgadza się. Mam 2 x 220 Ah ;)

Nie zmienie to faktu, że na wskażniku napięcia nie widać żadnej różnicy od piatku wieczora, do wieczora w niedziele :P

Auta nie przepalam, bo w domku sobie siedzę :D