tomaszu Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Aha, no właśnie. To może w ramach spota spotkamy się i oddamy krew?
odzim Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 Aha, no właśnie. To może w ramach spota spotkamy się i oddamy krew?nie da rady bo na spocie pijemy zawsze -zapomnialeś
Kwinto69 Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 panowie rozglądam się za cb coś w rozsądnej cenie, jakiś model sprawdzony? MIDLAND ALAN-109 ?
Kali S4 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Pocczytaj sobie- http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/wybor-cb-radia-13179/ generalnie starsze modele Unidena 520 są dobre ale nie mają homologacji i ponoć można mieć problemy w razie gdyby ktoś zechciał Cię skontrolować, ja używam starego Midlanda Alan 100+ i jestem zadowolony,radio ma już kilka ładnych lat i działa bezproblemowo,ale to jest dosyc stary model,nie wiem czy jeszcze dostępny na rynku.
kudalty66 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Pocczytaj sobie- http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/wybor-cb-radia-13179/generalnie starsze modele Unidena 520 są dobre ale nie mają homologacji i ponoć można mieć problemy w razie gdyby ktoś zechciał Cię skontrolować, ja używam starego Midlanda Alan 100+ i jestem zadowolony,radio ma już kilka ładnych lat i działa bezproblemowo,ale to jest dosyc stary model,nie wiem czy jeszcze dostępny na rynku. ja mam unidena PRO 510 xl, tego co stracił homologacje, mam go już ok 6 lat, zalety sa takie że działa bez zarzutu i jest mały,. z tego co wiem prawo nie działa wstecz, i starsze modele mozna uzywac bezproblemowo, nie wolno ich nowych sprzedawać,.
Kali S4 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 nie jestem pewien czy to tak do końca jest z tym legalnym używaniem, ktoś pisał chyba własnie w tym temacie ktory podsłałem ze mial kontrolę i radio zarekwirowali. ja to bym to olał i poszukał używanego starego Unidena:wink:
Kwinto69 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Dzięki za podpowiedzi Widzę że te Uniden sa w cenie na allegro powyżej 400 zł myślałem o czymś tańszym trzeba zakupić cb by odłożyć na bixy , a jak to wygląda z tym strojeniem? Maiłem się przejść do punktu co zakładają ale zapomniałem koło wiaduktu pod 118 na żeromce. Był tam kto może?
odzim Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 jakie tam strojenie , to tylko taki wymysł zakładajacych , ja to samo radio do róznych aut zakladam i normalnie działa jak w tym pierwszym niby zestrojonym
Kali S4 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 żaden wymysł,stroisz radio do anteny po to żeby nie zjarać końcówki mocy. kiedyś w taki sposób uwaliłem właśnie radio,podłączyłem do anteny bez sprawdzenia SWR i końcówka mocy powiedziała papa. Warto chociaż podłączyć pod miernik SWR i sprawdzić,często nie potrzeba nic stroić,ale sprwdzić trzeba.
odzim Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 zmienialem antene i nic nie stroilem ale moze mialem szczescie
Kali S4 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 wiesz,teraz anteny zwłaszcza te krótkie na magnesach nie wymagaja strojenia, natomiast te długie owszem,ja własnie na takiej długiej (1.5m) uwaliłem radio. Dlatego mówię,warto sprawdzić żeby nie narobić sobie bigosu. Druga sprawa,wiele osób używa CB tylko do nasłuchu,wtedy to i na zwykłym drucie będzie działać
odzim Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 wiesz,teraz anteny zwłaszcza te krótkie na magnesach nie wymagaja strojenia, no to wszystko jasne
Kwinto69 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 to chyba z tego co widzę nie duży koszt tego strojenia wole raczej do nich podjechać po zakupie ale to jeszcze...
Kali S4 Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 średnio 20 zł kosztuje strojenie:wink:
Kwinto69 Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 no nie pieniądze a zawsze pewność większa, przynajmniej mentalna ---------- Post dopisany at 09:46 ---------- Poprzedni post napisany at 09:31 ---------- a może takie? Radio CB M-TECH LEGEND II + ZALUTOWANY WTYK Radom (2622644681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. widze że w Radomiu ma kolo w media 329 kosztuje : Zyzol:
Kali S4 Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 czytałem o tym radiu,opinie ma dobrą,ponoć zrobiony na bazie Unidena. Ten koleś to serwis Jan,maja siedzibę na 1905r na terenia PKS i przed Białobrzegami przy S7.
Kwinto69 Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 jutro podjadę oblukać a przed Białobrzegami jadąc od Radomia po lewej czy po prawej? Bo jutro będę rano jechał na partanine to bym i tam zajrzał
Kali S4 Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 jadąc z Radomia to po lewej stronie,Stare Siekluki miejscowość, po prawej masz stację Shell a po lewej bar u Jana i na tym parkingu stoi żółty kontener i w nim mieści się serwis CB,navigacje itp
tomaszu Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 W Radomiu pod wiaduktem łączącym Żeromskiego z Lubelską też jest dobry serwis. Ja tam zawsze u nich kupowałem i stroiłem radio.
Rekomendowane odpowiedzi