mcm Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Opublikowano 21 Marca 2009 Słuchajta, miałem wam napisać jakiegoś smsa, ale zapomniałem. Tera jestem w pokoju i czekam do rana na wyrok - się znaczy będę umierał... BTW nie wiecie gdzie w Radomiu jest klub AA?? :gwizdanie: dasz radę trzymamy kciuki ... przeżyjesz
Gość Michał Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 Słuchajta, miałem wam napisać jakiegoś smsa, ale zapomniałem. Tera jestem w pokoju i czekam do rana na wyrok - się znaczy będę umierał... BTW nie wiecie gdzie w Radomiu jest klub AA?? :gwizdanie: Bryniu, obiecuję być na następnym spocie. Eeee, nie było z Tobą tak źle skoro jeszcze mogłes coś do nas "naskrobać"
Gość Adrian Matracki Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 Ma ktoś jakieś znajomości w straży miejskiej ? Dziś rano sprezentowali mi mandat 200zł za parkowanie na chodniku powinno być 1,5 m miejsca dla pieszych a było trochę mniej niż metr... Nie chodzi mi o sam mandat bo jest już zapłacony ale na chodniku tak jak ja stało jeszcze 4 osoby a mandat dostałem tylko ja. Już mi się krew burzy bo notorycznie ktoś dzwoni na straż ale do tej pory jakoś mi się udawało a teraz mnie szlak trafił i chciałbym wiedzieć kto to dzwonił wiec jak by ktoś miał jakieś znajomości i mogły się zapytać o dzisiejszą akcję to z miejsca stawiam dobrą flaszkę. Co więcej jak zapytałem czemu tylko mój samochód został spisany to powiedziano mi że na mój samochód została złożona skarga... a na 4 stojące tak samo nie dlatego tylko ja dostałem mandat qwica mnie dopadła. Nie rozumiem takich ludzi qwa zazdrość czy co
odzim Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 parkuj na ulicy , skoro masz takich sąsiadów poje...ych
Gość Adrian Matracki Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 U mnie na osiedlu nie ma gdzie parkować parking wieczorem jest zasypany po brzegi dlatego ludzie stoją po trawnikach i chodnikach co jest normą... w tamtym roku spisali samochód sąsiada i jego żony kłócił się ale nic nie wskórał bo powiedzieli że widzą jaka jest sytuacja i nie pierwszy raz mają interwencje na tym osiedlu ale jak ktoś zgłosi a oni nie przyjadą to wpłynie na nich skarga do komendanta itd...
Gość Michał Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 Adrian, komendantem SM jest mój kolega, ale nie sadzę zeby cos dało radę się dowiedziec kto "daje z ucha" bo na niego non stop podwładni skargi piszą że jest zbyt rygorystyczny Niestety, na frajerstwo nie ma rady
Gość Adrian Matracki Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Właśnie w tym problem że nie można nic z tym zrobić wcześniej nic takiego nie było jak ludzie mieszkania wykupili i zaczęli wynajmować to musiał się wprowadzić jakiś debil i terroryzuje całe osiedle. Mówię wam paranoja jak sie jeszcze ciepło zrobi i ludzie przestaną chować samochody do garaży to ja chyba na weekendy to samochód będę 2 kilometry od domu stawiał... Czas się chyba zakręcić za parkingiem bo za 200zł to kilka miesięcy na strzeżonym by samochód stał. [br]Dopisany: 21 Marzec 2009, 22:20_________________________________________________Ciekawostka dziś z rana był kolejny nalot SM spisali 7 samochodów mój naszczacie był na parkingu...
Gość Michał Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 No to rzeczywiście jakis "społeczniak" wam dokucza
oZiX Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 a mnie tam wku...ia jak ktoś parkuje tak że nie idzie przejść...
Gość Adrian Matracki Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 W tym rzecz że chodnika jest 2 metry (4 płyty chodnikowe) a przepis mówi że musi być 1,5 metra miejsca dla przechodniów jeśli postawię samochód zgodnie z przepisem czyli częściowo na ulicy zablokuje dojazd do następnego bloku (drogi wewnętrzne są wąskie) i błędne koło się zamyka. P.s oZiX aż tak szeroki w barach chyba nie jesteś żeby ci metra brakło
oZiX Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 nie o to chodzi czy szeroki czy nie[; tylko są pacany co stają całkowicie na chodniku tak że przejścia nie ma i w takich sytuacjach aż sam się otwiera nożyk w kieszeni i styka sie z lakierem:D mnie po prostu wkurza to że ludzie chcą stanąć jak najbliżej domów co często uniemożliwia ruch pieszych bo nie łaska sie trochę przejść. Na bank można znaleźć jakieś miejsce nie pod samym blokiem gdzie spokojnie zaparkujesz;) ale rozumiem polski naród jest leniwy;) ja tam bym zajebał mandaty od początku do końca a nie tylko na 1 samochód
odzim Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 cos w tym jest , np pani z wozkiem tez chce przejesc po chodniku a tak co musi po ulicy lub po trawie wozkiem przejechac. np w Wielkiej Brytanii Niemczech w ogóle się nie parkuje na chodniku nie wolno, tylko wzdłuż ulicy
Gość Adrian Matracki Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Wczoraj dali tylko mi dziś się poprawili dali 7 osobom... Zapraszam do siebie na osiedle poszukasz sobie miejsca do zaparkowania każdy staje gdzie jest miejsce chodnik trawnik... Zdarzyło się to już tyle razy że niektórzy płacą już po raz 3 myślisz że nie nauczyli by się parkować zgodnie z prawem gdyby to było możliwe ? Ja nie twierdzę że dobrze zaparkowałem ale metr to moim zdaniem spokojnie wystarczy żeby wózek przejechał ale przepis jest 1,5 i koniec... Co lepsze w naszym bloku nie ma nikogo z wózkiem Ale ktoś się uwoził na te samochody i daje z ucha ile wejdzie...
oZiX Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 w waszym bloku moze nie ma ale na osiedlu pewnie jest duzo osob z wozkami[; zreszta bedzei cieplej to sie wysypia. Chcesz mi powiedziec ze na michalowie nie ma gdzie zaparkowac samochodu zgodnie z przepisami?! Chyba pod Twoim blokiem[; mysle ze gdzies w pewnej niedużej odleglosci od swojego bloku znalazl bys miejsce gdzie mozesz zgodnie z przepisami zaparkowac[;. Dobijaja mnie ludzie co parkuja przy samych klatkach lub prawie w nich zeby bylo blizej...[; NIE MAM NA CELU OBRAŻENIE KOGOKOLWIEK W JAKIKOLWIEK SPOSÓB jak ktoś poczuł się dotknięty lub obrażony jakąś moją wypowiedzią to bardzo przepraszam!
Gość Adrian Matracki Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Do pewnego momentu nie było problemu z parkowaniem wszyscy się mieścili i nikt nie dzwonił na SM bo każdy rozumiał problem że nie ma gdzie tego samochodu zaparkować bo parking jest za mały. oZiX jest pewne miejsce gdzie można zaparkować samochód ale biorąc pod uwagę że mieszaka tam najgorszy plebs z całego Radomia (złodzieje itp...) nikt tam samochodu nie postawi jeśli jesteś kamikadze to proszę bardzo ale szansa na porysowanie wybicie szyby czy postawienie samochodu poprostu na cegłach jest wielce prawdopodobne. Podam przykład z tamtego roku: Gość zapomniał zamknąć baku i dziewczynka ciekawa co się stanie wrzuciła do baku zapałkę wiadomo co sie stało z samochodem dziewczynki szukali przez cały dzień a ona siedziała w piwnicy bo się bała... Skoro małym dzieciom przychodzą takie rzeczy do głowy to pomyśl co może zrobić kilku gości którym się nudzi. W moim bloku zostały już okradzione wszystkie piwnice oprócz mojej tylko dlatego ze drzwi są stalowe z 3 zamkami od wewnątrz zaspawane kratami ponieważ wcześniej był tam mój motor. A złodzieje kradli sąsiadom nawet przetwory (ogórki paprykę)
odzim Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 a moze to własciciel parkingu tam wam tak bruzdzi ....... wiadomo po co
Gość Adrian Matracki Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Właścicielem parkingu jest wspólnota czyli my. Parking ma być rozbudowany ale jak trwa załatwianie formalności bo tereny zielone wokół bloków są wspólnoty parking też ale drogi są już miasta i wspólnota nie ma prawa nic modernizować bez zgody miasta. To załatwianie trwa już ponad pół roku...
oZiX Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 hmm tego trochę nie czaje. mieszkasz tam od urodzenia(tak zakładam) i ludzie z Twojej okolicy coś by zrobili z Twoim samochodem... zapomniałem że to radom trochę;P i że tu się liczy kogo się zna i kim się jest żeby spać spokojnie nie martwiąc się o samochód pod blokiem... no cóż zostaje AC albo kombinowanie. Rozumiem że ciasno znaleźć miejsce. Ja mieszkając 2 lata na Bielanach w Warszawie często jeździłem po prawie 20 min szukając miejsca dla 2-giego samochodu i często musiałem wracać do domu 10 minut z buta;P no cóż coraz więcej ludzi może sobie pozwolić na samochód albo i więcej niż jeden. Ale jednak o pieszych też trzeba myśleć. Jak staniesz tak że 2 osoby nie będą mogły się wyminąć to i tak Ci ktoś może porysować samochód;)
odzim Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 oZiX chyba zapomniales gdzie szybe straciles w radomiu czy wawie ? wiec nie przesadzaj !
Rekomendowane odpowiedzi