zonq Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam Problem polega na tym, ze w chwili gdy otwieram auto z pilota to otwieraja sie wszystkie drzwi (zawsze i zawsze wszystko dziala), w chwili gdy jade, pozniej zatrzymam sie, to odblokowuja sie wszystkie drzwi procz tylnych prawych (na Fisie nie pokazuje wtedy otwartych drzwi, nie ma oswietlenia nog ani oswietlenia samych drzwi (ale oswietlenie przycisku otwierania szyb i podswietlenie klamki dzialaja zawsze) Postanowilem zdjac tapicerke i pobawic sie kablami, zdemontowalem modul centralnego zamka(nie wiem czy dobrze to okreslilem? zdjecie nizej) i zamontowalem jeszcze raz, nie dziala dalej, ale wsluc**jac sie, to przy mechanizmie blokady (zamek) w momencie otwierania drzwi z pilota cos jakby podwojnie stuka z lekkim opoznieniem w stosunku do innych drzwi. Do samego zamka dostac sie nie umiem bo jest osloniety pianka, ktora jest przyklejona i przynitowana do drzwi(?) Chcialem zamienic i sprawdzic ten 'modul' ktory jest na zdjeciu nizej, chcialem zdemontowac przednie prawe drzwi, wyjac ten mechanizm i wstawic do tylnych drzwi by sprawdzic czy to w ogole jest to, czy moze zamek, lub kable gdzies sie przetarly, czy bedzie pasowac z przodu do tylu? Czy powodem usterki moze byc ten mechanizm ze zdjecia?
studziany Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Miałem podobny problem. Zajrzyj tu: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t76790.0.html;highlight=tylne+drzwi Przy ostatnim zdjęciu masz opis jak rozwiązałem ten problem. Żeby dostać sie do zamka wewnątrz drzwi musisz odkleic/odciąć tą pianke. Jak to niepomoże to trzeba rozebrac zamek i wyczyścić jakies styki czujnika czy cos - dokladnie nie wiem ale b ylo cos o tym. Ja obstawiam że to jest to co u mnie i rozwiazanie be dzie pewnie podobne. pozdr
zonq Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2009 u mnie powod okazal sie bardzo banalny, kabelki ktore dochodza do zamka (obok wtyczki) nie laczyly poprostu, zdjalem pianke i naprawilem Pozdrawiam
studziany Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 u mnie powod okazal sie bardzo banalny, kabelki ktore dochodza do zamka (obok wtyczki) nie laczyly poprostu, zdjalem pianke i naprawilem Pozdrawiam Czyli mniej wiecej to co opisywałem. Zauwazylem że to częsta przypadłość w b6. pozdr
zonq Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2009 Czyli mniej wiecej to co opisywałem. Zauwazylem że to częsta przypadłość w b6. pozdr Jak na ironie, naprawilem ta usterke z prawej to wczoraj zas zepsulo sie z lewej
studziany Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Mam Czyli mniej wiecej to co opisywałem. Zauwazylem że to częsta przypadłość w b6. pozdr Jak na ironie, naprawilem ta usterke z prawej to wczoraj zas zepsulo sie z lewej Mam to samo. Naprawiłem zprawej a teraz z lewej sie cos poknociło. Narazie sie za to niezabieram bo szkoda mi urwanych spinek bo nie mam na stanie. Z reszta z czasem i pogoda tez kiepsko. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi