rademenes Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam wszystkich klubowiczów, wymieniając odmę nasunęło mi sie pytanie, skoro ujście odmy, czyli odpowietrzenie skrzyni korbowej znajduje sie juz za przepływomierzem, a to przepływomierz podaje ilość zasysanego powietrza, to jak jest uwzględniane dodatkowe powietrze, podawane z odpowietrzania skrzyni korbowej, w stosunku do wtryskiwanego paliwa?
mstan Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam ECU uwzględnia dodatkową ilość powietrza(gazów),które w zasadzie nie mają wpływu na jakość mieszanki(stosunek powietrza do paliwa). Pozdrawiam
aro13 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 no i jest to przydatne na wolnych obrotach gdy przepustnica jest zamknieta (nie zasysa przy pomocy pedalu gazu) i wspomaga dodatkowym cisnieniem-cho niewielkim. jak ja zatkasz nie pojezdzisz silnik faluje i czesto sie dusi.mialem zatkana odme i wiem co za bol chyba 10godz. przy tym siedzialem wkoncu-zwyciestwo. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi